Kastamonu Belediye Başkan Yardımcısı Resul Köprülü, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Van'da düzenlediği miting esnasında yaptığı konuşmaya tepki gösterdi. İmamoğlu'nun Demirtaş lehine sloganlara karşı verdiği tepkiyi de eleştiren Köprülü, “Selahattin Demirtaş teröristtir'” dedi.

Resul Köprülü, sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı; “Bugün İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Van’da düzenlediği miting esnasında, terör ve teröristlerin beslendiği belediye ve kurumlara devletimizin atadığı kayyumlarla alakalı, ‘Kayyumlar gidecek kayyumlar’ diyerek, bu kurumları tekrar teröre hizmet edecek hale getireceklerini açıkça dile getirmiştir.

Taşköprü'de kaza..! Taşköprü'de kaza..!

Yine aynı mitingde HDP bayrakları ve Selahattin Demirtaş’a ‘özgürlük’ sloganları arasında, ‘Adaletin Ekrem’i de olmaz Selahattin’ini de olmaz’ şeklinde tarafını ve duruşunu net bir şekilde göstermiştir. Her birimiz iyi biliyoruz ki söz konusu belediyelerde şehit yakınları işten çıkarılıp, terörle bağlantılı kişiler bu belediyelerde işe başlamıştır.

“BUNLARA DESTEK VEREN KİM VARSA TERÖRİSTTİR”

Üzerinde bulunduğumuz ve sınırlarımızın apaçık belli olduğu bu ülke Türkiye Cumhuriyeti Devletidir, anayasası bellidir, dili bellidir, bayrağı, kimliği, dini bellidir. Yıllardır terör diye bu ülkeye zul olmuş her kim varsa teröristtir. Bunlara destek veren, sempati duyan, sosyal medya ile söylemleri ile yanlarında olan kim varsa teröristtir.

“SELAHATTİN DEMİRTAŞ TERÖRİSTTİR”

Lafın kısası, sözün özü ‘terörle mücadele eden şerefli Türk askerini, polisini hedef gösteren, terör örgütlerini kullanarak Türk Devlet ve milletini tehdit eden, 2015 yılında; ‘gelecek yüzyılda Kürdistan statüsü olacak. Belki federal devletleri, belki bağımsız devletleri olacak.’ diyen Selahattin Demirtaş teröristtir. Ne Mutlu Türküm Diyene…”

ERBİLGİN’DEN SAVUNMA

Kastamonu Belediye Başkan Yardımcısı Resul Köprülü’nün yaptığı açıklamaya yine sosyal medya üzerinden cevap veren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kastamonu İl Başkanı Hikmet Erbilgin ise; “Kastamonu MHP’de Sayın İmamoğlu’na tepki gösterme işi belediye başkan yardımcısı Sayın Resul Köprülü’ye kadar düşmüş. Ne desek bilemedim. Sanırım kendisine çalışıyor” ifadelerini kullandı.

(Mustafa Balcı)