ING Türkiye'ye üst düzey atama ING Türkiye'ye üst düzey atama

Et ve Süt Kurumu (ESK) ile Türkiye Kasaplar Federasyonu, vatandaşların uygun fiyatlı et alabilmesi için anlaşma yoluna gitti. ESK ile Kasaplar Federasyonu arasında imzalanan protokolle, kasaplara uygun fiyatlı kırmızı et satılacak.

“ÜYE ESNAFLARA ET TEDARİK EDİLECEK”

ESK'nın internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, kurum, tüketiciyi korumaya yönelik tedbirler kapsamında kasap esnafına da kırmızı et tedarik edecek. ESK Genel Müdürü Mustafa Kayhan ile Türkiye Kasaplar Federasyonu Genel Başkanı Osman Yardımcı'nın imza attıkları protokol kapsamında, federasyona üye kasap esnafına et tedarik edilecek, daha fazla tüketiciye uygun fiyattan kırmızı et satışı sağlanacak.

BAŞVURULAR ESK MÜDÜRLÜKLERİNE YAPILABİLECEK

Türkiye Kasaplar Federasyonundan yapılan yazılı açıklamaya göre de ESK tarafından ithal edilen karkas etler ile canlı kesimlik hayvanlardan elde edilen karkas etler, federasyona üye kasaplara, kurumun uygun görmesi halinde kombina, kesimhane, depo gibi yerlerde satılacak. Başvurular, federasyona üye kasaplar ile faal kasaplar tarafından ESK'nın ilgili kombina müdürlüklerine yapılabilecek. Müdürlükler tarafından belirlenecek günlerde, iş yerinin ithalat ve stok durumunun müsait olması halinde siparişler karşılanabilecek.

ESK, Tarım Kredi Marketlere de indirimli et temin ediyor.

(iha)