Kastamonu'nun ilçesinde araçlarında uyuşturucu madde ile yakalanan 2 şahıs tutuklandı Kastamonu'nun ilçesinde araçlarında uyuşturucu madde ile yakalanan 2 şahıs tutuklandı

Tosya Kızlaryolu Barajı yeniden gündeme geldi. AK Parti Tosya İlçe Başkanı Hasan Mete Dikişci, baraj gövdesinin en geç 2 yıl içinde biteceğini müjdeledi.

AK Parti Tosya İlçe Başkanı Hasan Mete Dikişci, Kızlaryolu Barajı ile ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Sevgili Tosyalı hemşerilerim, birinci resimde gördüğünüz yer neresi sizce? Durun cevap vereyim. 70 yıllık mazisi olan, 2017 yılında ihalesi yapılan, Kızlaryolu Barajı’nın ta kendisi. Baraj bittiği zaman, resmin üst tarafında görünen köy sular altında kalacaktır. Baraj bittiği zaman 93 metre yüksekliğinde olacak. Şu an 73-74 metre yüksekliğinde. Sayın Çankırı milletvekilimiz aynı zamanda Grup Başkan Vekilimiz Sayın Muhammet Emin Akbaşoğlu'ndan aldığım söze istinaden baraj gövdesinin en geç 2 yıl içinde biteceğini Tosyalı hemşerilerimiz ile paylaşmak istedik. Baraj bittiği zaman yaklaşık 130 milyon metreküp su tutacak. 5 megawatt enerji üretecek. Tosya'da 65 bin dekar, Ilgaz'da 65 bin dekar ve Kargı'da 27 bin dekar araziyi sulayacaktır. Yaklaşık sulama kanalları uzunluğu 150 kilometreyi geçmektedir. Yaklaşık bitiş maliyeti de 5-6 milyar lirayı bulmaktadır. Bu yatırımı bölgeye kazandıran, Talip Poyraz hocamızın cenazesi için Tosya'mıza gelen Sayın Vekilimiz Muhammet Emin Albaşoğlu'na, Çankırı önceki dönem belediye başkanımız İrfan Dinç'e, Çankırı İl Başkanımız Abdülkadir Çelik Bey’e teşekkürü borç biliriz. Biz de üzerinize düşen toplulaştırma ve regülatörleri yaptırmak için söz veriyoruz. Teşekkür ederiz AK Parti. AK Parti çalışıyor, Tosya kazanıyor.”

(Hazırlayan: Mustafa Balcı)