Taşköprü'nün sanat abidesi: Cihan Ünal ile röportaj! Taşköprü'nün sanat abidesi: Cihan Ünal ile röportaj!

Hasan Altan’a neden Efsane deniyor? Hasan Altan Kaç dönem belediye başkanlığı yapmıştır? Hasan Altan hangi partiden milletvekili olmuştur? Hasan Altan hakkında bilinmeyenleri sizler için araştırdık.

Halk arasında Efsane Başkan olarak da bilinen Hasan Altan, 14 Şubat 1948’de Kastamonu Taşköprü’de doğmuştur ve ilçenin Ağcıkişi Mahallesi’ndendir. Babasının adı Ali, annesinin adı Ayşe’dir. Ortaokul mezunudur. Bir süre serbest ticaretle uğraştıktan sonra, 1991-Mayıs 2007 tarihleri arasında 4 dönem Taşköprü Belediye Başkanlığı yapmıştır. Belediye Başkanlığı döneminde yaptığı birçok hizmetin yanı sıra Uluslararası Kültür ve Sarımsak Festivali’nin ve Taşköprü Sarımsağının adının tüm dünyaya duyulmasında büyük rol oynamıştır.

Daha sonra 23. Dönem Milletvekilliği, Kastamonu Spor Kulübü Başkanlığı, Kızılay Kurumu Taşköprü İlçesi Delegeliği, Türkiye Belediyeler Birliği Yönetim Kurulu Üyeliği, Kastamonu Mahalli İdareler Birliği Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulunmuştur.

2004 yılında “Tarihi Kentler Birliği Özendirme Ödülü” ve yine 2004’te Discover Turkey “Türkiye Sevdalıları Onur Ödülü”, “2006 Yılı Tarihi Kentler Birliği’nin Başarı Ödülü”, 2007’de ise “Karadeniz Bölgesi 2006 Yılı İlçe Belediye Başkanlığı Ödülü” ve 2007’de “Çevre Ödülü”nü almıştır. 2014 yılında yeniden Taşköprü Belediye Başkan adayı olmuştur. Altan, 3 çocuk babasıdır.

Kastamonu ilinin en güzel ilçelerinden biri olan Taşköprü’de 4 dönem Belediye Başkanlığı yaptığı süre zarfında gerçekleştirmiş olduğu hizmetlerden dolayı ve halkın derdi ile dertlendiğini bilen halk nezdinde “Efsane Başkan” unvanını alarak Taşköprü’nün tarihine adını yazdırmıştır. Bugün bile ilçenin en yaşlı insanından, en genç insanına kadar “Efsane Başkan Hasan Altan” olarak tanınır.

Hazırlayan: Oğuzhan ERDOĞAN