Kastamonu için uyarılar peş peşe geliyor..! Kastamonu için uyarılar peş peşe geliyor..!

Taşköprü ilçemize bağlı Erik ve Boyundurcak köyünde geleneksel Hıdırellez kutlaması ve yağmur duası yapıldı.
İlçeye 25 km uzaklıkta bulunan Erik köyünde 100 yılı aşkındır devam eden, geleneksel Hıdırellez kutlaması ve yağmur duasında bu sefer son dönem meydana gelen aşırı yağışlardan dolayı mahsullerin zarar görmemesi istendi.
Aşırı yağışlardan dolayı Hıdırellez kutlaması yapılan alandan ziyade köylülerin kendi aralarında Erik Köyü Merkez Camisi’nde yaptıkları duanın ardından Hıdırellez kutlaması yapılan alana geçildi.
Gerçekleşen programa Ak Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik, Taşköprü Kaymakamı Bekir Özen, Taşköprü Belediye Başkanı Abdullah Çatal, Ak Parti Milletvekili Adayı Halil Uluay, MHP Milletvekili Adayı Alperen Özmen, İYİ Parti Milletvekili Adayı Metin Ateş, Ak Parti İlçe Başkanı Hüseyin Erol, MHP İlçe Başkanı Rıdvan Uçar ve Taşköprü ve Hanönü ilçelerinden çok sayıda vatandaş katıldı.
Taşköprü Belediye Başkanı Abdullah Çatal yaptığı konuşmada; geçmişten geleceğe geleneklerini yaşatmaya devam ettiklerini belirterek, “Vatandaşlarımız ve köy halkımızın katılımları ile her yıl 6 Mayıs’ta geleneksel olarak düzenlenen Hıdırellez ve Yağmur Duası geleneğini bu senede sürdürdük. Köy Muhtarımıza ve emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
Haber: Hamza Sefa YILMAZ