Kastamonu Hanönü’nde faaliyette bulunan Acacia Maden, İş Sağlığı Güvenliği (İSG) Haftası’nı çeşitli etkinliklerle kutladı. 2023 yılını İSG yılı ilan eden Acacia Maden, profesyonel “İş Tiyatrosu” ekibinin hazırlamış olduğu “Bazı Kahramanlar Pelerin Takmaz” başlıklı komedi oyunu organize edildi. 7 seans halinde Hanönü Halk Eğitim Merkezi’nde sergilenen oyuna ilgi büyüktü.

Acacia Maden çalışanlarının yanı sıra ilçe halkının da yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte seyirciler keyifli dakikalar yaşarken, iş sağlığı ve güvenliği yanı sıra konusunda da önemli bir eğitim almış oldular. Hanönü Belediye Başkanı Serkan Uçar ve kamu kurum ve kuruluşlarının yetkililerinin de izlediği oyun, interaktif bir şekilde sahnelendi. Seyirciler de tiyatrocularla birlikte oyuna dahil olarak yapılan doğru/yanlış uygulamalar konusunda katkıda bulundular.

Acacia Genel Müdürü Zeki Sayılır, iş sağlığı ve güvenliğinin (İSG) önemine dikkat çekerek, şunları söyledi: “Acacia Maden olarak faaliyet başladığımız günden beri iş sağlığı ve güvenliği konusuna büyük önem veriyoruz. ‘Önce insan’ prensibiyle hareket ediyoruz. Cumhuriyetimizin 100. Yılında, bu anlayışımızı daha da ileri götürerek 2023’ü İSG yılı ilan ettik. Çalışan arkadaşlarımıza bu kararımızı duyururken ‘Hiçbir şey senin hayatından değerli değil’ dedik. Gerçekten de hiçbir üretim başarısı, bir çalışanımızın sağlığından ya da hayatından değerli değildir. Bu çerçevede bu hafta tüm Türkiye’de kutladığımız İş Sağlığı ve Güvenliği haftasını, biz bütün bir yıla hatta önümüzdeki yıllara yayma kararı aldık.”

Hanönü ilçesinde 'helva kesme adeti' sürdürülüyor Hanönü ilçesinde 'helva kesme adeti' sürdürülüyor

Oyun öncesinde sahnede bir açıklama yapan Acacia İSG ve Yönetim Sistemleri Müdürü Bora Akson, 2023 yılının Acacia’da İSG yılı ilan edildiğini hatırlattı: “2023 İSG Yılı" sloganı eşliğinde bundan böyle iş güvenliği konusunda yeni bir döneme giriyoruz. En basit işlemden en karmaşık görevlere kadar bütün iş alışkanlıklarımızı iş güvenliği açısından yeniden gözden geçireceğiz. ‘Önce Üretim’ yerine, ‘Önce İş Güvenliği’ anlayışıyla hareket edeceğiz. Çünkü biliyoruz ki çalışanlarımızın evlerinde onları sağ salim bekleyen aileleri ve çocukları var. Sizler bize onların emanetisiniz.”

Haber: Hasan YILMAZ