• Siyasetçi ve iş adamı Hayati Hamzaoğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın ‘Türklük’ çıkışına net bir açıklama yaptı. Hamzaoğlu, “40 yerde Türk kelimesinin geçmesinden top yekun bu millet gurur duyuyor” dedi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Oğuzhan Uğur'un sunduğu “Mevzular Açık Mikrofon” programında soruları yanıtladı. Babacan, anayasanın 66. maddesindeki Türk vatandaşlığı tanımını değiştireceklerini açıkladı.

Babacan, “Anayasamızdaki vatandaşlık tanımı çok dar ve dışlayıcı bir tanım. Anayasamızda yaklaşık 40 yerde Türk kelimesi geçiyor, Türklük kelimesi geçiyor ama vatandaşlık tanımıyla ilgili bizim çok daha kapsayıcı, kucaklayıcı bir vatandaşlık anlayışına sahip olmamız gerekiyor. Kim anayasadaki o maddeyi okusa 'Acaba bu anayasa bana hitap ediyor mu, etmiyor mu?' diye soru işaretleri ve aidiyet sorunu oluşturursanız asıl bu ülkenin birlik ve beraberliğine en büyük zararı o zaman verirsiniz” ifadelerini kullandı.

HAYATİ HAMZAOĞLU’NDAN NET CEVAP

Siyasetçi ve iş adamı Hayati Hamzaoğlu, Ali Babacan’ın yaptığı ‘Türklük’ açıklamasına net bir açıklama yaptı.

Hamzaoğlu, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, “Babacan şunu iyi bil! Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Anayasasında 40 yerde Türk kelimesinin geçmesinden top yekun bu millet gurur duyuyor.

80 milyonun önünde Anayasamızda 40 yerde Türk kelimesinin geçmesinden rahatsız olduğunu söyleyen şahıs asla hedefine ulaşamayacak yok olup, İngiliz abilerinin yanına gidecek.!” ifadelerini kullandı.

Kastamonu'da son 21 yılda 217 bin 740 dekar tarım arazisi suya kavuştu Kastamonu'da son 21 yılda 217 bin 740 dekar tarım arazisi suya kavuştu

(Mustafa Balcı)