Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, kamu işçilerinin zam pazarlığı ile ilgili salı günü işveren tarafından bir rakam beklediklerini açıkladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, kamu kurum ve kuruluşlarındaki 700 binden fazla işçiyi ilgilendiren 2023 Yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü'nün görüşmeleri kapsamında, TÜRK-İŞ ve HAK-İŞ heyetlerini makamında kabul etti.

Akfen GYO'nun uzun vadeli ulusal kurum kredi rating notu yükseldi Akfen GYO'nun uzun vadeli ulusal kurum kredi rating notu yükseldi

Yaklaşık 4 saat süren görüşmenin ardından HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan ve TÜRK-İŞ Genel Başkanı Atalay gazetecilere açıklamalarda bulundu.

"Bu toplantının sonucunda belli bir aşamayı geçtik"

Müzakereler için bir araya geldiklerini ifade eden Arslan, "Bugüne kadar yaptığımız çalışmalarda gelinen noktayı daha ileriye taşımak için gerçekten bugün verimli bir toplantı yaptık. Bu toplantının sonucunda belli bir aşamayı geçtik. Umarım önümüzdeki hafta Sayın Bakan'la tekrar bir araya geleceğiz" diye konuştu.

"Bütün maddelerde bir uzlaşmayı henüz yakalayamadık"

Arslan, toplu iş sözleşmesinin nihai noktada uzlaşması için çaba göstereceklerini vurgulayarak, "Samimiyetle, Sayın Bakan, TÜHİS (Türk Ağır Sanayii ve Hizmet Sektörü Kamu İşverenleri Sendikası), HAK-İŞ ve TÜRK-İŞ olarak gerçekten bu toplu iş sözleşmesini bir an evvel sonuçlandırmak için çaba sarf ettik. Verimli bir toplantıydı ancak bütün maddelerde bir uzlaşmayı henüz yakalayamadık. Tam bir mutabakat sağlanamadı. Bunun için de çabalarımız devam edecek" dedi.

(Hazırlayan: Mustafa Balcı)