Kastamonu Üniversitesi (KÜ) Rektörlüğüne adaylığını açıklayan Prof. Dr. Fatma Zehra Savi, düzenlediği basın toplantısında adaylık sürecine ve hedeflerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kastamonu’nun yetiştirdiği önemli değerlerden olan annesi merhume Prof. Dr. Saime İnal Savi’nin bıraktığı meşaleyi devralmak istediğini vurgulayan Savi; “Ne mutlu ki bana hayatı boyunca memleket aşkı hep artmış, memleketindeki her insana dokunmuş ve memleketine ölümsüz bir eser bırakmak için hayatının her alanında fedakarlık göstermiş birinden öğrendim, memlekete hizmet etmenin ne demek olduğunu... 2021 Ağustos’unda kaybettiğimiz annem Prof. Dr. Saime İnal Savi’nin bıraktığı meşaleyi devralmak ve en iyi bildiğim alan olan eğitim aracılığıyla Kastamonu için çalışmak istemekteyim" dedi.

Prof. Dr. Savi, basın toplantısında yaptığı konuşmada; “Üniversiteler sadece bilim yuvası değildir. Toplumdan beslenen bu kurumlar, aynı zamanda topluma hizmet etmekle yükümlüdür. Sonuç ne olursa olsun, rektörlük adaylığı benim için çok öğretici ve besleyici bir süreç oldu. Ama bunlardan da kıymetlisi, desteğini gösteren yüzlerce insanın güzel dileklerini duymak ve hissetmekti; desteklerini dile getiren, getirmeyen, benimle aynı heyecanı paylaşan herkese çok teşekkür ederim. Bir yarış olan rektörlük seçimleri sonucunda memleketimize en içten ve en kıymetli hizmeti yapacak olan adayın kazanmasını ümit ederken, aday arkadaşlarıma başarılar dilerim" ifadelerini kullandı.

Kastamonu’da da şubesi olan o banka kredi kartına taksiti bitirdi! Kastamonu’da da şubesi olan o banka kredi kartına taksiti bitirdi!

(Hazırlayan: Mustafa Balcı)