Çorbalardan ana yemeklere, sıklıkla kullandığımız mutfak ürünlerinden bir olan bulyonlar, büyük tehlikeler barındırıyor. Bulyon kullanımı, önerilen tuz kullanımını aşmasıyla birlikte aynı zamanda kalp-damar sağlığını da büyük tehlikeye sokuyor. Peki hazır bulyonun zararlarını nelerdir?

Bir çorbayı veya pilavı ufacık bir küp yardımıyla lezzetlendirmek oldukça kolay ve güzel olsa da birçok sağlıklı besine ve lezzete bu kadar zahmetsizce ulaşmak pek de gerçekçi bir durum değil. Bu amaçla birçok yemekte kullanılan ve her evde bulunan bulyonlar, aslında amaçlananın tam aksine, zararlı olabilir.

Sebze karışımları, tavuk veya et bulyonları gibi farklı çeşitlerle sunulan bu minik küpler, yemeklere yalnızca lezzet değil tuz da ekliyor.

Yüksek tansiyonun en büyük nedeni olarak kabul edilen tuz, yemeklere basit bir lezzet artışından çok daha fazlasına neden olabilir.

Bulyonlar ise; yüzde %50 oranında tuzdan yapılıyor ve bu neredeyse bir çay kaşığına denk geliyor. Uzmanlar, ise yetişkinlerin günde altı gramdan daha fazla tuz almaması gerektiğine dair önemli uyarılarda bulunuyor.

Kene ısırığına dikkat! Sinsice ilerliyor: Bu hatalar öldürüyor! Kene ısırığına dikkat! Sinsice ilerliyor: Bu hatalar öldürüyor!

Yapılan araştırmalar, bulyonlardaki tuz oranının oldukça yüksek miktarda olduğunu gösteriyor. İngiltere'de yapılan bir araştırma sonucunda 103 üründen yalnızca 13'ünde "makul seviyede" tuz bulunduğu tespit edildi.