Kastamonu Kadınından Bir Başarı Daha!

Kastamonu Sanat Kadın Kooperatifi Başkanı Serpil Durgut, Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı Gücüm Emeğim Platformu öncülüğünde Türkiye'de dördüncüsü kurulan S.S. Gücüm Emeğim Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Üst Birliği Yönetim Kurulu Başkanlığına seçildi.

Beş yıldır canla başla Kastamonu Sanat Kooperatifi ekibi ile şehrimizi, unutulmaya yüz tutmuş Geleneksel El Sanatlarımızı, yöresel ürünlerimizi tanıtmak, anlatmak, kadın istihdamına destek olabilmek adına büyük bir özveri gösteren ve Kastamonu kadınını günümüzde iyi bir şekilde temsil eden Kastamonu Sanat Kadın Kooperatifi Başkanı Serpil Durgut, Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı Gücüm Emeğim Platformu öncülüğünde Türkiye'de dördüncüsü kurulan S.S. Gücüm Emeğim Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Üst Birliği Yönetim Kurulu Başkanlığına seçildi.

Genel Kurulda Kastamonu Sanat İşleyen Eller ve Yöresel Lezzetler Kadın Koop, Sarı Konak Kadın Girişim Üretimi ve İşletme Kadın Kooperatifi, Köy Üret Kadın Kooperatifi birlik yönetim kuruluna seçildi.
Yönetim Kurulu Başkanı Serpil Durgut
Yönetim Kurulu Başkan yrd. Behiye Ekinci ve Mihraban Tüfekçi olarak yönetim kurulunda görev paylaşımı yapıldı.

Durgut, Kastamonu kadınının tarihten aldığı güç ve feyiz ile günümüzde de neler başarabileceğini en iyi şekilde göstermek adına 5 yıldır kooperatif olarak özveri ile çalıştıklarını ve bundan sonra da aynı düsturla Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı Gücüm Emeğim Platformu öncülüğünde Türkiye'de dördüncüsü kurulan S.S. Gücüm Emeğim Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Üst Birliği olarak bölge genelinde üreten kadının sesi ve temsilcisi olmak adına çalışmalarının devam edeceğini ifade etti.

Durgut ayrıca; platformun kurulmasında ve bugünlere gelmesinde herdaim desteklerini esirgemeyen Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı idarecilerine ve genel kurullarına katılım sağlayan Kuzka Genel Sekreteri Dr. Serkan Genç'e, Ticaret İl Müdürü Halil Alper’e ve personeli Gürol Kayıkçıoğlu’na teşekkürlerini iletti

Bakan Yumaklı: Kastamonu için elimden geleni yapacağım Bakan Yumaklı: Kastamonu için elimden geleni yapacağım

Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı Gücüm Emeğim Platformu öncülüğünde Türkiye'de dördüncüsü kurulan S.S. Gücüm Emeğim Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Üst Birliği, Çankırı, Kastamonu ve Sinop illerini kapsayan 7 kadın kooperatifini bünyesinde bulunduruyor.

Haber: Buse ASLAN