Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, "Düve yetiştirme merkezlerinden temin edilen hayvanlara yüzde 50, bakanlığımızca belirlenen diğer işletmelerden temin edilen hayvanlara da yüzde 40 hibe desteği vereceğiz. Hayırlı uğurlu olsun" dedi.

'Tarım Sektörü Temsilcileri Toplantısı'nda açıklamalarda bulunan Bakan Kirişci, "Tohum üreten sertifikalı tohumluğun yüzde 96'sını içeride yerli üreten, dünyanın da 97 ülkesine ihracat yapan bir ülke haline geldik. Dolayısıyla hukuk devletindeki mevzuatın vazgeçilmezliğini burada da gördüm. Geldiğimiz nokta itibarıyla inşallah dünyada şu anda ekonomik olarak ilk 20'deyiz ama tarımda ilk 10'dayız. Bu çerçevede de tarımda söz sahibi olan bir ülke konumuna geldik" dedi.

Teknopark İstanbul ile Vakıf Katılım finansal teknolojiler için işbirliği yaptı Teknopark İstanbul ile Vakıf Katılım finansal teknolojiler için işbirliği yaptı

Kirişci, sözlerine şöyle devam etti: "Biz özellikle bu kapsamda düve yetiştirme merkezlerinden temin edilen hayvanlara yüzde 50, bakanlığımızca belirlenen diğer işletmelerden temin edilen hayvanlara da yüzde 40 hibe desteği vereceğiz. Bu da hayırlı uğurlu olsun. Bu kapsamda birazcık da istisnalarımız var. Onları da söylemekte yarar var. Bu kapsamda desteklemeye başvuran tüm gazi veya birinci derece şehit yakınlarını desteklemeden yararlandıracağımızı da belirtmek istiyorum. Bu da onlara bir çam sakızı çoban armağanı. Bu da hayırlı uğurlu olsun."

(Hazırlayan: Mustafa Balcı)