Açıköğretim Lisesi sınav sonuçları açıklandı Açıköğretim Lisesi sınav sonuçları açıklandı
  • Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, AFGM Sipariş Sözleşmesi Protokolü ve MAN Türkiye A.Ş. İyi Niyet Sözleşmesi İmza Töreni'ne katıldı. Törendeki yaptığı konuşmasında 'Ayı da çıkabilir, taş da düşebilir' diyen Akar, bu sözleri ne için sarfetti?

AFGM Sipariş Sözleşmesi Protokolü ve MAN Türkiye A.Ş. İyi Niyet Sözleşmesi İmza Töreni'ne katılan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar savunma sanayinin önemine değinerek, son 20 yılda başlatılan milli teknoloji hamlesiyle önemli adımlar atıldığını kaydetti. Teknolojilerin yerli ve milli imkanlarla üretilmesinin artık tercih değil zorunluluk haline geldiğini aktaran Bakan Akar; "Geleceğin dünyasında hayati önemde olan teknolojilerin yerli ve milli imkanlarla elde edilmesi ve geliştirilmesi bir gereklilik halini almıştır ve çok şükür bunu yapar hale geldik. Zira yerli ve milli üretim yaşamakta olduğumuz bu hassas süreçte çok önemli bir rol oynamakta ülkemiz ve milletimiz için. Bu süreçte özellikle son 20 yılda güçlü bir iradeyle başlatılan milli teknoloji hamlesiyle başta savunma sanayi olmak üzere her alanda çok önemli adımlar atıldı. Cumhurbaşkanımızın liderliği, destekleri ve teşvikleriyle başta Türk silahlı Kuvvetleri vakıflarına bağlı olmak üzere teknoloji firmalarımızın, üniversitelerimizin de üstün gayretleriyle yerli ve milli üretimde önemli mesafeler kat ettik çok şükür. Türkiye artık stratejik öneme sahip birçok silah sistemini, yazılımını, tasarımını geliştiren ülke pozisyonuna gelmiş bulunuyor. Geçmişte hatırlayın piyade tüfeği dahi dışarıdan alınmaktaydı, bu çok sıkıntı verdi. Akıllı hassas mühimmatımızı, milli deniz topumuzu, roketatarlarımızı, fırtına obüslerimizi, İHA'larımızı, SİHA'larımızı, Silahlı Atak Helikopterlerimizi, Kızılelma'mızı, Savaş Gemilerimizi, tasarlayıp ihraç seviyesine gelmiş bulunuyoruz çok şükür. Önemli bir mesafe. Ama bu takım oyunu. Artık insan kaynağımızı da en iyi şekilde değerlendirerek kendimize özgü tasarımlarla inşallah bu yolda ilerleyeceğiz" dedi.

‘Ayı çıkabiliyor, taş düşebilir'

Ticaretin riskli olduğunun altını çizen Akar, “Bu yarışta geriye düşmememiz lazım. Onun için düşünmeyin arkadaşlar.  Yani düşünmeyin derken oturdunuz, tartıştınız, konuştunuz, kararı verdiniz. Hesaplı gözü karalık diyoruz. Yani risksiz iş yok. Rızkın onda dokuzu ticaretle. Niye? Risk var. Dolayısıyla bu riskli işlerde korkmamak lazım. Muhakememizi yapalım. Çalışmamızı yapalım., uzmanlara soralım, herkes tartışalım, konuşalım, her tarafına bakalım. Sağından soluna altından üstüne bakalım. Yerli, yabancı, dışarıdan bitti. Dünya olasılıklar alemi. Her şey olabilir. Kastamonuluların dediği gibi, ‘orada ayıda çıkabilir, taş da düşebilir’. Yoldan geçerken bilmeyenler aldı. Gençler bilmiyorlar. Kastamonu'ya giderken orada bir yol o. Yol kenarında bir levha var. Levha da diyor ki, ‘ayı çıkabiliyor, taş düşebilir.’ Dikkatli olun diyor. Bu olasılıklar bitmez. Yani her zaman risk var. Her zaman risk var. Dolayısıyla fazla böyle eğip bükmekten matematiksel olarak, mantıklı olarak, bakın bunun gereğini yapmamız lazım arkadaşlar. Bu yarışta yerimizi almak için gereğini yapmamız lazım.” diye konuştu. 

(Kaynak: Kayseri Olay)