Ak Parti üyesi Mehmet Yıldırım, 14 Mayıs seçimlerine çok az süre kala partisi Ak Parti'den istifa ettiğini açıkladı.

Gazeteci Emin Eğri'ye açıklamada bulunan Mehmet Yıldırım, "Ülkemiz 1946 yılından itibaren çok partili siyasi hayata geçmiştir. Bugüne kadar birçok seçimler yaşadık. 2023 seçimlerine giderken böyle adaletsiz ve haksız seçim ortamı yaşamadık. Basında TRT'de, Anadolu Ajansı'nda ve sosyal medyada tek yönlü haksız yayınlar yetmiyormuş gibi muhalefetin Erzurum mitinginde yapılan tehlikeli ve adaletsiz devlet yaklaşımını kabul etmek mümkün değildir. AKP'nin HÜDAPAR ve YRP ile anlaşması şeriat isteyenlerin iştahını kabartmış, laik cumhuriyete bir darbe girişimi olmuştur. Daha birçok siyasi kararları kabullenmenin mümkün olmadığından 10 yıllık AKP üyeliğimden istifa ediyorum" dedi.

Kastamonu'daki iktidar ve muhalefet adayları ile hiçbir sorununun olmadığını belirten Yıldırım, "Kendilerine başarılar diliyorum. Türkiye'deki gerginlik beni rahatsız etmektedir. Bundan sonraki siyasi hayatımı noktalamış bulunmaktayım. Seçimlerin ülkemize hayırlı ve uğurlu olmasını gönülden diliyorum. Kamuoyuna saygıyla arz ederim" ifadelerini kullandı.

"Eyüp Sultan'da dua ederken ses geldi" deyip Ak Parti'ye katılmıştı

İnşaat Mühendisi olan Mehmet Yıldırım, 2002 yılında yapılan TBMM 22. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) Kastamonu Milletvekili seçilerek ilimizi Meclis'te temsil etmişti.

30 Mart 2014 yerel seçimlerinde CHP Kastamonu Belediye Başkan adayı gösterilen ancak seçimi kazanamayan Mehmet Yıldırım, partisinden istifa ederek Ak Parti'ye geçti ve milletvekili aday adaylığı için başvurdu.

O dönem Ak Parti İl Başkanı olan şimdi Ak Parti Kastamonu 1. Sıra Milletvekili Halil Uluay'ın, parti binasında rozet takıp aday adaylığı başvurusunu kabul ettiği Mehmet Yıldırım, CHP'de milletvekili olduğu dönemde de Ak Parti ile hep uyum içinde çalıştığını söylemişti.

Mehmet Yıldırım, o dönem yaptığı açıklamada, "Bütün bakanlardan, başbakanımızdan, reisicumhurumuzdan hepsinden yakın ilgi gördüm. Kastamonu'ya hizmet aktarımında da onların desteğini gördüm. Eyüp Sultan Camisi'nde cuma namazını eda etim. Bir ses geldi, 'CHP'den istifa et, Adalet ve Kalkınma Partisi saflarına katıl' diye. Ben de katılıyorum" demişti.

(Kaynak: Emin Eğri)

Bakan Yumaklı duyurdu! 390 personel alımı yapılacak Bakan Yumaklı duyurdu! 390 personel alımı yapılacak

(Hazırlayan: Mustafa Balcı)