Memleket Partisi Kastamonu 1. Sıra Milletvekili Adayı Mustafa Başesgioğlu, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin Cumhurbaşkanlığı Adaylığından çekildiğini açıklamasının ardından sosyal medya üzerinden bir açıklama yayınladı.

Başesgioğlu, "Değerli hemşehrilerim. Genel Başkanım Muharrem İNCE’nin adaylıktan çekilmesini saygıyla karşılıyorum. Atatürk ve Cumhuriyet sevdalıları olarak mecliste olmamız gerekliliğine inanıyorum. Sizlerden her evden bir oy istiyorum. Söz veriyorum! Bu kadim şehre ilkeli ve dürüst siyaseti geri getireceğim. Adamı ve parası olmayan bir evladınız, yol arkadaşınız, komşunuz olarak çocuklarınızın bir arkadaşı olarak helal oylarınıza talibim. Sadece Kastamonu için çalışmaz isem yakama yapışın hesabını sorun. Hiç bir ayrım yapmadan, hiç kimseyi ötekileştirmeden aynı sizler gibi aynı fırına, aynı pazara, aynı çarşıya giden bu toprakların öz evladı olarak sizlere hizmet etmek istiyorum. Önce genç evlatlara, helal kazananlara, alın teri dökenlere, bayrağını, milletini karşılıksız sevenlere, tüm emekçilere güveniyorum. Bu seçimlerin memleketimize, şehrimize hayırlar getirmesini diliyorum. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Saygı ve sevgilerimle" dedi.

"Kesinlikle bunları hak etmedik"

Muharrem İnce'nin adaylıktan çekilişini Başesgioğlu şu sözlerle değerlendirdi: "En başta düğmeyi yanlış ilikleyenlerin ülkeyi getirdiği nokta bu. Adaylık sürecindeki yanlışlıklar, seçimi yüzde 60-65 arasında alır diyenler; karalama kampanyasına savcısı hâkimi, üst düzey yöneticiler buna dur demedi. Özellikle bunun yayılmasını istediler. Şimdi bize çekilin diyen gazeteciler şimdi de niye çekildin diyorlar. Dizi başına 1-1.5 milyon lira para alanlar şimdi akıl veriyorlar. Kesinlikle bunları hak etmedik. Genel başkanımız doğruya doğru yanlışa yanlış diyen birisi. Bunun nasıl bir kumpas olduğunu meclis şekillenince görecekler. Kimlerin meclise girdiğini görünce; insanlarımız eyvah diyecek ama iş işten geçmiş olacak. Buyurun alın seçimi. Ama biz iddiamızı devam ettiriyoruz. Her evden bir oy istiyoruz. Tek Atatürkçüler olarak biz kaldık. Takdir halkımızın, memleket için hayırlı olsun.’’

Kastamonu Emniyetine özel konuk Kastamonu Emniyetine özel konuk

(Mustafa Balcı)