Sosyal medyada ve Kastamonu'daki sokak duvarlarında da Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun sözleri olduğu iddia edilen afişler paylaşıldı.

Tokat yine sallandı! 191 konut zarar gördü, 2 bin yıllık köprüde çatlak bile yok! Tokat yine sallandı! 191 konut zarar gördü, 2 bin yıllık köprüde çatlak bile yok!

Afişlerde Kılıçdaroğlu’nun “Değerli dostum Selahattin Demirtaş ve Apo serbest bırakılsın mı istiyorsun? Bize oy verin” ve yine "İHA'lara SİHA'lara dokunacağım. Kayyumları kaldıracağım. Özerklik getireceğim. Seni, Selo'yu ve diğer teröristleri hapisten çıkaracağım" yazıldığı görülüyor. 

Cumhuriyet Halk Partisi Kastamonu İl Başkanı Hikmet Erbilgin, bu afişler hakkında Emniyet'e suç duyurusunda bulunduklarını belirterek, "Suç duyurusunda bulunduğumuz hususlarda Kastamonu Emniyet Müdürlüğü’nü göreve davet ediyorum. Alçakça sahte broşürler dağıtılıyor. Bölücülük propagandası yapılıyor" dedi.

"Biz kendimizi milletimize emanet ettik"

Gençlere de seslenen Erbilgin; "Gençlere sesleniyorum. Utanmadan montajlı içeriklerle, sahte broşürlerle sizlere kara propaganda yapan birileri var. Eşik işte buradadır. Halep oradaysa, arşın buradadır. Biz kendimizi milletimize emanet ettik. Sevginin, iyiliğin ve gerçeğin sözcüsü olacağız.

(Mustafa Balcı)