Türkiye Ragbi Federasyonu'nun düzenlemiş olduğu U-18 Kadınlar 7'li Ragbi Türkiye Şampiyonası 6-7 Mayıs tarihleri arasında Denizli'de gerçekleşti.
Final etabına 19 takım olmak üzere toplam 266 sporcu katıldı. Şampiyonada Taşköprü ilçemizi ve ilimizi Kastamonu Asya Spor Kulübü temsil etti. Tamamı Taşköprülü gençlerden oluşan takım ile mücadele eden Kastamonu Asya SK U-18 Kadın Ragbi Takımı büyük bir başarı ile gerçekleşen müsabakalarda sayı dahi yemeden finale kadar yükseldi. Zorlu şekilde gerçekleştirilen final müsabakasında ise rakibi Kocaeli Körfez Gençler Birliği Spor Kulübü ile karşılaşan Kastamonu Asya SK rakibine kaybederek Türkiye ikinciliği ile ilçemize döndü. Gerçekleştirilen turnuvada "En Değerli Oyuncu" ödülüne ise Taşköprülü Melike Bekdemir layık görüldü. Bekdemir'e ödülünü Denizli Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Ilman takdim etti.
Konu ile ilgili konuşan Ragbi Takımı Antrenörü Sercan Hükümen şu ifadelere yer verdi: "Finale kadar sayı yemeden gelen ve 2 günde 6 maç oynayarak büyük bir efor sarf eden tüm sporcularımızı kutluyor, her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum" dedi.
Ayrıca turnuvanın en değerli oyuncusu sporcularımızdan Melike Bekdemir seçilmiştir. Bizim takımımızdaki tüm sporcular Kastamonulu, yani bizim çocuklarımız. Fırsat verildiğinde neler yapabileceklerini bir kez daha gösterdiler.
Verdiğimiz emeklerin ve yaşadığımız türlü zorlukların nihayetinde, turnuvaları kazandığımız kupalar ile taçlandırmak sevindirici. Geçen yıl hem Kulüpler Liginde hem de ANALİG de şampiyon olmuştuk. Şimdi önümüzde ANALİG müsabakaları var, çalışmaya devam edeceğiz.
İnşallah başarılarımız devam eder ve Milli Takımımızın başarısı için de katkı verebiliriz."
Kulüp Başkanı İsmail Karakaya ise "Ragbi sporu sert bir spor ve mücadele gerektiren bir spor. Kızlarımız 2 gün boyunca gereken mücadeleyi vererek ödülünü aldılar. Amacımız Taşköprü'deki gençlerimizin zararlı alışkanlıklar yerine bu şekilde sporla kendilerinin yeteneklerini keşfetmelerini sağlamak. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz" dedi.
Haber: Oğuzhan ERDOĞAN

Kastamonu yolunda feci kaza: 3 yaralı! Kastamonu yolunda feci kaza: 3 yaralı!