Sektör profesyonellerinin yoğun katılım ile 6. Güvenlik ve Ülke Güvenliği ISAF Exclusive Fuarı ve Konferansı düzenlendi. Konferansa katılan MOBİSAD (Mobil İletişim Araçları ve Bilgi Teknolojileri İş Adamları Derneği) Başkanı Kastamonulu iş adamı Mustafa Kemal Turnacı: ”Depremde dijitalleşmenin önemini bir kez daha yaşadık” dedi.

"Sakarya’yı geleceğe hazırlayacağız" "Sakarya’yı geleceğe hazırlayacağız"

Yurt içi ve yurt dışından birçok teknoloji ile güvenlik firmalarının ürünlerinin sergilendiği fuarda yapılan açıklamalarda “güvenliğin güvenliği” vurgusu yapıldı.

Mobil iletişim sektörünü temsilen konferansa katılan MOBİSAD Turnacı: “Mobilite artık günümüzde savunma sanayiinden sağlığa ve ulaşıma birçok sektöre hizmet veriyor. Bir sonuca gidebilmek için haberleşmenin önemi ortada. Bugün gündemimiz afet dönemindeki iletişimi vurgulamak. Mobil iletişim sektörünü değerlendirecek olursak bir toplumun gelişmesindeki en önemli etken dijitalleşme olarak karşımıza çıkıyor. Dijitalleşmemin ürünü ise mobil iletişim araçlarıdır. Mobil iletişimin hayati öneme de sahip olduğunu hepimiz yaşadık. Bizim bağlantıda oluşan sorunları değil bu sorunları önlemede nasıl uygulamalar geliştirmemiz gerektiğini konuşmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

Haber: İSTAMONU