Serap Ekmekçi Kimdir? Vekil Ekmekçi Kimdir? Serap Ekmekçi Nereli? Fatma Serap Ekmekçi Kimdir?

14 Mayıs 2023 Milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin gerçekleşmesi ile birlikte Kastamonu milletvekilleri belli oldu. Kastamonu'da milletvekili olan isimlerden biri ise Ak Parti Kastamonu 2. sıra adayı Fatma Serap Ekmekçi..

1980 doğumlu Fatma Serap Ekmekci'nin Milliyetçi Hareket Partisi geçmişi dikkat çekerken;  6 aydır da AK Parti Kadın Kolları Başkanı olarak görev yapıyordu.

 FATMA SERAP EKMEKÇİ KİMDİR?

 Fatma Serap Ekmekçi 1980 yılında Kastamonu’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Kastamonu’da Gazipaşa İlkokulu ve Mustafa Kaya Anadolu Lisesinde tamamladı. Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 2002 yılında mezun oldu.

 2003 yılında tamamladığı stajının ardından halen Kastamonu’da aile ortaklığı bünyesinde özellikle aile hukuku alanında serbest avukatlık yapmaktadır.

  2009-2014 yılları arasında Milliyetçi Hareket Partisinden  Kastamonu Belediyesi  Meclis ve Encümen  üyeliği görevlerinde bulunmuştur.

 2009 yılında Kastamonu Barosu Yönetim Kuruluna seçilmiş olup, 2018 yılına kadar Baro Başkan Yardımcılığı ve Genel Sekreterlik görevlerinde bulunmuş, özellikle kadın ve çocuk komisyonlarında çalışmıştır.

 2018 yılında yapılan Kastamonu Barosu Başkanlığı seçimlerinde ilk kadın aday olmuştur. 2018 yılına kadar on yıl boyunca Kastamonu Valiliği İl İnsan Hakları Kurulunda  İnsan Hakları İhlallerini Araştırma ve İnceleme Komisyonunda aktif olarak çalışmıştır. Kastamonu Valiliği tarafından il merkezi ve ilçelerde düzenlenen eğitim ve tanıtım programları çerçevesinde Aile Hukuku alanında Medeni Kanunda yapılan değişiklikler  panellerine konuşmacı olarak katılmıştır.

 Kastamonu Barosu adına sivil toplum kuruluşları ile birlikte kadın ve çocuk konulu proje çalışmalarında bulunmuş ve İç İşleri Bakanlığı tarafından düzenlenen kadına şiddetin önlenmesi ve aile hukuku projelerinde yer almıştır.

 2017 yılında Ankara’da düzenlenen Avrupa Birliği ve Türkiye Barolar Birliği ortak projesi olan Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine Bireysel Başvuru Eğitici seminerine katılmıştır.

 Türkiye Yardım Sevenler Derneği Kastamonu Şubesi Denetim Kurulu asil üyesidir. Arabuluculuk  eğitim ve sınavlarını da tamamlayarak avukatlık mesleği yanında halen İş Hukukunda Uzman Arabulucu olarak çalışmaktadır.

Anadolu'nun ilk lisesi Kastamonu Abdurrahmanpaşa Lisesi 139 yaşında Anadolu'nun ilk lisesi Kastamonu Abdurrahmanpaşa Lisesi 139 yaşında

 Ayrıca 2005 yılında Noterlik  ve 2018 yılında da Uzlaştırmacı belgelerini almıştır.  2018 yılında yapılan yerel seçimlerde Adalet ve Kalkınma Partisinden Belediye Meclis Üyesi seçilmiştir.

Bir erkek çocuğu olan Ekmekçi, 6 aydır da AK Parti Kadın Kolları Başkanlığı görevini yürütmektedir.

Ak Parti Kastamonu Milletvekili seçilen Ekmekçi, Mecliste yeni görevini sürdürecek.