Seçim öncesi Kastamonu OSB’de yaşanan gerginliğe Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan el koydu. Romon Grup sahibi Ayhan Kömeç, konuyu Cumhurbaşkanına taşıdı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da Sanayi ve Ticaret Bakanı Mustafa Varank’a verdiği talimat sonrası Romon Grubu’na 2’nci fabrikasını tamamlaması için 6 ay ek süre verildi.

İkinci fabrikayı kurmak için OSB Yönetiminden satın aldığı parselin satışının iptal edilmesi üzerine Romon Grup Sahibi Ayhan Kömeç, konuyu önce yargıya taşıdı. Yargı sonucu beklenmeden fabrika arsasına el konulan Ayhan Kömeç konuyu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a taşıdı. Erdoğan’da geçtiğimiz Perşembe günü Bakan Mustafa Varank’ı telefonla arayarak konunun çözülmesini istedi.

Sanayi ve Ticaret Bakanı Mustafa Varank’ta Perşembe günü OSB’ler üzerindeki yasadan gelen yetkisini kullanarak Romon Grubu’na 2’nci fabrikasını tamamlaması için 6 ay daha ek süre verildiğini, ıslak imzalı resmi bir yazı ile OSB Yönetimine bildirdi. Bu gelişme üzerine Romon Grubu Sahibi Ayhan Kömeç’in bugün veya yarın bir basın açıklaması yapması bekleniyor.

Kastamonu Valisi Dallı'dan şampiyon sporculara destek! Kastamonu Valisi Dallı'dan şampiyon sporculara destek!

(Haber Merkezi)