28. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimlerinde Kastamonu tercihini yaptı. Kesin olmayan sonuçlara göre, AK Parti'den Halil Uluay ve Fatma Serap Ekmekci, CHP'den Hasan Baltacı milletvekili seçilmiş oldu.

Kastamonu, TBMM 6. Dönemde Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) seçilen Kastamonu’nun tek kadın milletvekili Hacer Dicle'nin ardından ikinci kadın milletvekilini 28. Dönemde AK Parti'den Meclis'e göndermiş oldu.

HACER DİCLE KİMDİR?

Hacer Dicle'nin 1902 Taşköprü doğumlu olduğu biliniyor. Kastamonu Kız Muallim Mektebi mezunudur. Kastamonu Riyazetü’l-Benât İlk Mektebi Başmuallimliği, 2. İlk Kız Mektebi, Zafer Mektebi ve Gazipaşa İlk Mektebi Başmuallimliği, Merzifon Kara Mustafa Paşa Muallimliği ve Başmuallimliği, Kastamonu Rumsındı Mektebi, Muratbey Mektebi Öğretmenlikleri, Kastamonu Vilâyeti Umûmî Meclis ve Daimî Encümen Azalığı, TBMM VI. Dönem Kastamonu Milletvekilliği yapmıştır. Evli ve iki çocuk annesidir.

1935’te, meclis seçimlerinde 18 kadının milletvekili seçilmesinin ardından 1939 seçimlerinde Hacer Dicle, Kastamonu’da milletvekili seçildi. Hacer Dicle, Kastamonu’da verdiği ‘Milli Birlik’ konferansıyla ışık tutuyor.

Av. Serap Ekmekci Kimdir?

1980 yılında Kastamonu’da doğdu, Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 2002 yılında mezun oldu. 2009-2014 yılları arasında Milliyetçi Hareket Partisi’nden Kastamonu Belediyesi Meclis ve Encümen üyeliği görevlerinde bulundu. 2019 yılında yapılan yerel seçimlerde ise Adalet ve Kalkınma Partisinden Belediye Meclis Üyesi seçildi. Av. Ekmekçi, 6 aydır da AK Parti Kastamonu İl Kadın Kolları Başkanlığı görevini yürütmekteydi.

(Hazırlayan: Mustafa Balcı)

SGK 7 bin anneye 325 euro destek verecek! Başvurular ne zaman, kimler yararlanacak? SGK 7 bin anneye 325 euro destek verecek! Başvurular ne zaman, kimler yararlanacak?