enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
20,9567
EURO
22,4572
ALTIN
1.313,16
BIST
5.114,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kastamonu
Yağmurlu
17°C
Kastamonu
17°C
Yağmurlu
Pazar Hafif Yağmurlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
25°C

Katil arılarla, biyolojik savaş…

Katil arılarla, biyolojik savaş…
16.05.2023 22:49
0
A+
A-

Kastamonu’da geçen yıl ‘katil gal arısı’na karşı başlatılan biyolojik mücadele çalışmaları devam ediyor.
Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü, Kastamonu’nun Cide ilçesinde kestane ağaçlarında görülen ve hızla yayılan katil ‘gal arısı’ ile mücadele için üretilen ‘Torymus Sinensis’ isimli böcekleri ormanlara saldı. Cide Orman İşletme Müdürlüğü laboratuvarında üretilen 950 adet böcek doğaya salındı. Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü ile Cide Orman İşletme Müdürlüğü teknik ekibi ve vatandaşların katılımıyla Kuşkayası İşletme Şefliğinde doğaya salınan böceklerin gal arılarının tehlikesini azaltması hedefleniyor.
Cide Orman İşletme Müdürü Nihat Gündüz, “Gal arısına karşı ‘Torymus Sinensis’ isimli böceğimizi 950 adet olarak doğaya saldık. Bu çalışmalarımız gal arısı yok olana kadar devam edecek. Cide’de kurulan laboratuvarımızda üretilen böcekler, 40 kilometre uçabiliyor. Ama ilk olarak şu an saldığımız Beltepe ve Çataloluk köylerinde etki edecektir. Bu saldığımız böcekler gal arısının içindeki larvaları yemesi suretiyle ilk etkiyi bu bölgede gösterecek.Bu sayıyı 2 bine çıkarıp gal arısıyla olan mücadelemizi aralıksız sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı. (iha)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.