Seçime Emek ve Özgürlük İttifakı altında giren Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Ercüment Akdeniz görevinden ve partisinden istifa etti. İstanbul'dan İskender Bayhan ve Antep'ten Sevda Karaca'yı milletvekili olarak TBMM'ye göndermeyi başaran partinin genel başkanı Akdeniz, sosyal medya hesabından yayınladığı mektupta istifa nedenlerini de sıraladı.

Türkiye’nin belası kahverengi kokarcaya karşı savaşacak! Türkiye’nin belası kahverengi kokarcaya karşı savaşacak!

Emek Partisi Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, sosyal medyadan paylaştığı yazılı açıklama ile hem partideki görevinden hem parti üyeliğinden istifa ettiğini duyurdu.

"İSTİFA İÇİN 14 MAYIS SEÇİMLERİ SONRASINI BEKLEDİM"

Akdeniz'in yazılı açıklamasının tamamı şöyle: "Bu metin, gecikmiş bir istifa beyanıdır. 14 Mayıs seçimlerine giden süreçte parti merkezi içinde baş gösteren kimi tartışma, tutum ve eğilimler hem Genel Başkanlık ve parti görevlerimden hem de parti üyeliğinden istifa etme kararı vermeme neden olmuştur. İstifa kararımı açıklamayı bilerek geciktirdim ve 14 Mayıs seçimleri sonrasını bekledim. Çünkü hem Cumhurbaşkanı hem de milletvekili seçimlerinin aynı anda yapıldığı bir seçim sürecinde; parti, Emek Özgürlük ittifakı ve devrimci demokratik kamuoyu nezdinde bu gündemle anılmak olmazdı. Nitekim, bu süreçte var gücümüzle hep beraber çalıştık. Tek adam yönetiminin son bulması için kararlılıkla mücadele eden emekçi halkımızı ve demokrasi güçlerini selamlıyorum. Halkın parlamentoya gönderdiği ittifak vekillerini tebrik ediyor, başarılar diliyorum.

Haber Merkezi