Kastamonu Kalkındırma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Tugay Civelekoğlu, Romon Grup’un ruhsat alamaması üzerine Kastamonu Organize Sanayi Bölgesi’nde başlattığı nöbeti sonlandırdığını duyurdu.

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, Kastamonu'da konuştu: Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, Kastamonu'da konuştu:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın devreye girerek, OSB ve Romon Grubu’na 6 ay süre vermesinin ardından Civelekoğlu, yaşanan gelişmenin sevindirici olduğunu söyledi.

Civelekoğlu’nun sürece ilişkin açıklaması şöyle: “Kastamonu Organize Sanayi Bölgesindeki huzursuzluğu ve tıkanmışlığı siz kıymetli basınımız vasıtasıyla kamuoyuna taşıyarak, Kastamonu’nun önüne takoz koymak isteyenlere karşı balyoz olacağımızı belirterek Kastamonu’nun önünü açmak adına Romon Grup’un yanında bir hak mücadelesi başlatmıştık.

Allah’a şükürler olsun ki bir mücadelemiz daha başarıya ulaşmış olup, sesimizi sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan duymuştur. Bizlerin Kastamonu’daki uçak seferlerinin iptali üzerine başlattığımız çalışmada doğrudan müdahil olarak herkesin Cumhurbaşkanı olduğunu gösteren sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, yine sesimizi duyarak Kastamonu’da yatırıma engel olmak isteyenlerin önüne bizzat kendisi çıkmış ve bu kararıyla Kastamonu’nun yarınlarının önünü açmıştır. Sayın Cumhurbaşkanımızda bizimle beraber kral çıplak demiştir. Burada aziz milletimiz adına Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve sayın bakanımız Mustafa Varank’a en kalbi şükranlarımızı sunuyoruz.

Kimse mücadelemizin burada biteceğini sanmasın. Çünkü kurduğumuz Kastamonu Kalkındırma Derneği’miz, Kastamonu’yu kendisinden ibaret zannedenlerin karşısında hak mücadelesini elinden geldiği kadar, gücümüzün yettiği kadar, dilimiz döndüğünce bütün samimiyetimizle ve bütün kararlılığımızla gerekirse bedelde ödeyerek ilelebet devam ettirecektir. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Bu noktada Kastamonu OSB’de başlattığımız Kastamonu’nun yarınlarının nöbetini tuttuğumuz konteynerimize yapılan saldırı ve pankartlarımızın çalınması konusunda da adli müracaatımız gerçekleşmiş olup suçun faillerinden adli mercilerde sonuna kadar Kastamonu için hesap sorulacaktır.

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim arefesinde en yoğun olduğu dönemde bizzat müdahil olarak KAL-DER’e ve çalışmamıza sahip çıkan bu davranışı bizleri Kastamonu’nun geleceği için daha da umutlandırmıştır. Çünkü böylece tüm Türkiye’nin olduğu gibi  Kastamonu’muzuda himayesinde gördüğü bir kez daha bu olayla tescillenmiştir. Nöbetimize başladığımızda biz herkesi 24 saat Kastamonu’nun geleceğine sahip çıkmak adına nöbet çadırımıza davet etmiştik, basınımızda bu daveti duyurmuştu. Bu kararıyla nöbet çadırımıza sayın Cumhurbaşkanımızda teşrif ettiğini açıklamıştır. Bu Kastamonu’nun zaferidir. Mücadelemizin zaferidir. Kararlılığımızın zaferidir.

Ayrıca kimse çalışmalarımızı sadece bu çadırdan ibaret sanmasın.Bu kafa yapısı değişinceye kadar çalışmalarımız bütün platformlarda devam edecektir. Ancak buradaki nöbetimiz bugün itibariyle bitmiştir. Bu vesileyle hepinize tekrar teşekkür ediyor, Romon Gruba, Romon Grubun Kıymetli yöneticileri Ayhan Kömeç ve Ergün Yaşaroğlu’na, bütün çalışanlarına yanımızda olmalarından dolayı teşekkür ediyoruz. Bundan sonrada Romon Grubun, hemşehrimiz Sayın Ayhan Kömeç’in ve kıymetli çalışanlarının her zaman yanlarında  olduğumuzu bir kez daha kamuoyuna ilan ederiz. Sesimizi sayın Cumhurbaşkanımıza duyuran kıymetli basınımızada teşekkür ediyoruz.Bu çalışmamızın Kastamonu’nun geleceği için en güzel neticelere vesile olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum.Zafer her zaman olduğu gibi yine inananlarındır."

(Mustafa Balcı)