Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü, havaların ısınmasıyla birlikte orman yangınlarıyla mücadeleye eğitimlerle başları. Geçtiğimiz yıl bir çok ilde çıkan yangınlarda yüzlerce hektar alan yanmış ve günlerce söndürülememişti. Aynı durumun bu yılda yaşanmaması için Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü, her yıl olduğu gibi bu yılda önlemlerini şimdiden almış durumda.

Anadolu'nun ilk lisesi Kastamonu Abdurrahmanpaşa Lisesi 139 yaşında Anadolu'nun ilk lisesi Kastamonu Abdurrahmanpaşa Lisesi 139 yaşında

Yangınla mücadele kapsamında personeline yangınlara karşı eğitim veren Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü, yangınlarla mücadele edecek gönüllüleri de eğitime davet etti.

Bölge Müdürlüğü'nden konuya ilişkin verilen bilgide; "Havalar ısınıyor. OGM olarak biz eğitimlerimizi tamamlıyoruz. Ekipmanlarımız tamam. İsterseniz köyünüzde de eğitim verebiliriz. Yangın gönüllüsü olmak isteyenlere kapımız açık bekliyoruz. Lütfen orman konusunda daha dikkatli olalım, ciğerlerimiz yanmasın. Ormanın kahramanlarının 2023 yılı orman yangınları ile mücadele eğitimleri için Samatlar Orman İşletme Müdürlüğündeyiz" denildi.

(Mustafa Balcı)