Kastamonu Üniversitesi Veteriner Fakültesi tarafından hazırlanan proje ile Kastamonu’da plastik atıkların tarımsal alanlar ve hayvansal yemlere verdiği zarar araştırılacak.
Kastamonu Üniversitesi Veteriner Fakültesi öğretim üyelerinden Dr. Veysel Doğan’ın yürütücülüğünü yaptığı “Çiftlik Hayvanlarında, Topraktan Ürüne Mikro/Nano Plastiklerin Araştırılması” başlıklı proje, TÜBİTAK 1002-A Hızlı Destek Modülü çerçevesinde kabul edilerek, destek almaya hak kazandı. Öğretim Üyesi Dr. Veysel Doğan’ın yürütücülüğünü yaptığı projede Kastamonu Üniversitesi Veteriner Fakültesi öğretim üyelerinden Dr. Öğretim Üyesi Yasin Akkemik araştırmacı olarak yer alıyor. Proje ile çevre kirleticilerinden olan plastik atıkların mikro ve nano boyutlarındaki partiküllerinin Kastamonu’daki tarımsal faaliyet yapılan topraklar, bu topraklarda üretimi yapılan hayvansal yemler ve bu yemlerle beslenen hayvanların süt ve et ürünlerinde oluşturduğu risk araştırılacak.
Pilot çalışma olarak tasarlanan projeyle, ülke genelindeki mikro/nano plastik kontaminasyonunun araştırılmasına öncülük etmesi planlanıyor. (iha)

Bozkurt ve Abana ilçelerinde taksiciler öldürülen meslektaşları için konvoy yaptı Bozkurt ve Abana ilçelerinde taksiciler öldürülen meslektaşları için konvoy yaptı