Bisikletleri ile dünya turuna çıkan Amerikalı çift Taşköprü ilçemizde mola verdi.


Bisiklet ile dünya turuna çıkıp ülke ülke gezen Amerikalı çift Türkiye'ye ulaştı. Monaco'dan yolculuğa başlayarak Türkiye'ye ulaşan çiftin Safranbolu ve Kastamonu'dan sonraki durakları ise Taşköprü ilçemiz oldu. Konakladıkları Taşköprü'de esnafları ziyaret eden ve vatandaşlarla sohbet edip fotoğraflar çekinen Amerikalı çift, sempatik tavırlarıyla Taşköprü'ye renk kattı.


2016 yılından beri bisiklet ile şehir şehir daha sonra ise ülke ülke gezmeye başlayan çift, ilk olarak Amerika kıtasını bisiklet ile turladı. Daha sonra dünya turuna çıkmaya karar veren çift, Monako'dan yola çıkarak Türkiye'ye geldi. 67 yaşındaki Bay Mitch Bulthuis ve 58 yaşındaki Bayan Lase Shields, Taşköprü ilçemiz de bir gece konakladı. Bisikletleri ile dünya turuna çıkan Amerikalı çiftin Taşköprü ilçemize geldiklerini öğrenen gazetemiz muhabirlerinden Oğuzhan Erdoğan, çift ile tanışarak, Taşköprü Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Personeli Kezban Yayıkçı'nın yardımı ile çifte sorular sordu. İlk olarak bisikletin pedal bölgesinde bulunan zincirlere dökmek üzere kullanılan yağın bittiğini dile getiren çifte yardımcı olan muhabirimiz, daha sonra çifte Taşköprü ilçemizi gezdirdi.

Başhekim Ergül, Taşköprü Belediye Başkanı Arslan'ı makamında ziyaret etti Başhekim Ergül, Taşköprü Belediye Başkanı Arslan'ı makamında ziyaret etti


TAŞKÖPRÜLÜLER AMERİKALI ÇİFT İÇİN SEFERBER OLDU
Türkiye'de ilk olarak İstanbul'a geldiklerini belirten çift İstanbul'u, Türkiye'yi en çokta yemeklerimizi beğendiklerini söylediler. Kebap, lokum, köfte ve baharatların favori yiyecekleri olduğunu belirten çift, gittikleri bölgelerde kendilerine ait çadırları kurup konakladıklarını, fakat duş ihtiyaçları olduğu için Taşköprü'de bir otelde kaldıklarını belirtti. Yanlarında bulunan malzemeler ile toplamda 180 kg ağırlıkla sabah erken saatlerde Taşköprü ilçemizden ayrılarak yola devam eden çiftin bir sonraki durağı ise Sinop-Gerze olacak. Taşköprü'den ayrılmak üzere yola çıkmak için hazırlanan çifte Taşköprülü vatandaşların kendi elleri ile evlerinde yapmış oldukları kekten paketleyip vermesi milletimizin, din, dil, ırk, ayırmadan yardımseverliğini bir kez daha gözler önüne serdi.

Özel Haber: Oğuzhan ERDOĞAN