Kastamonu Meteoroloji Müdürlüğü tarafından dün yapılan uyarı sonrası Kastamonu Merkez ve civarında sağanak yağış etkili oldu. Kastamonu Organize Sanayi Bölgesi civarında ise şiddetli yağan sağanak yağışın ardından başlayan fındık büyüklüğündeki dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi. Bağ ve bahçelerine günlerdir sebze fidesi diktiklerini ifade eden bölge sakinleri, dikili alanların tamamını dolu vurduğunu dolayısıyla zararlarının büyük olduğunu belirttiler. Kastamonu-Devrekani karayolu ise dolu yağışından bembeyaz olurken, trafik durma noktasına geldi.

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, Kastamonu'da konuştu: Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, Kastamonu'da konuştu:

Kastamonu merkezde ise bölge bölge sağanak yağış etkili oldu. Küçükte olsa yağmurla karışık yağan dolu, vatandaşları tedirgin etti. Araç sahipleri otomobillerinin üzerini kapatarak korumaya çalıştı.

YAĞIŞ YARINDA ETKİLİ OLACAK

Öte yandan Meteoroloji Müdürlüğü’nden yapılan son değerlendirmelere göre; 19 Mayıs Cuma günü öğle saatlerinden itibaren de ilimizin iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Meteoroloji, meydana gelebilecek sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı vatandaşları dikkatli ve tedbirli olması konusunda uyardı.

(Mustafa Balcı)