GÜNCELLEME 2 - Kastamonu'da taksi şoförü ormanlık alanda ölü bulundu GÜNCELLEME 2 - Kastamonu'da taksi şoförü ormanlık alanda ölü bulundu

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Kurtuluş Savaşını başlatmak üzere 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkışının 104’üncü yıl dönümü kapsamında gerçekleştirilen 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlama programı Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleştirildi.

Kutlama programına, Vali Yardımcısı Ahmet Atılkan, Milletvekilleri Halil Uluay, Serap Ekmekci, Belediye Başkanı R. Galip Vidinlioğlu, Gençlik ve Spor İl Müdürü Reşat Asrak, kurum müdürleri, STK temsilcileri, sporcular, antrenörler ve çok sayıda öğrenci ile vatandaş katıldı.

Programın açılış konuşmasını ise Gençlik ve Spor İl Müdürü Reşat Asrak yaptı. Asrak yaptığı konuşmada 19 Mayıs'ın tarihsel sürecini belirterek gençlere olan güvenden bahsetti.

İl Müdürü Asrak, gençlere çok büyük görevler düştüğünü belirterek, "Sultan Alparslan Malazgirt'te savaş kazandığında 42 yaşındaydı. Osman Gazi bir cihan devletine dönüşecek beyliğini kurduğunda 24 yaşındaydı. Sultan Mehmet İstanbul'u fethettiğinde 21 yaşındaydı. Mustafa Kemal 19 Mayıs 1919 da Samsun'a ayak bastığında 38 yaşındaydı. Bugün de vazgeçilmez güç kaynağımız olan Milli iradenin yaşatılması için hepimize ve özellikle de Atatürk'ün 19 Mayıs'ı armağan ettiği siz gençlere büyük görevler düşmektedir. 19 Mayıs 1919 geleceğin ufuklarını güneşlerle donatacağımız, istiklalimizin ve istikbalimizin teminatı gençliğimizin en büyük ilham kaynaklarından birisi olmaya 104 yıldır devam ettiği gibi ilelebet 19 Mayıs meşalesi yanmaya devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşlarını ve vatan için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, Siz kıymetli gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını tebrik ediyorum. Mesele memleketse, hep yaşımız 19." dedi.

Yapılan konuşmanın ardından program öğrencilerin şiir dinletileri, halk oyunları gösterileri, sporcular tarafından çeşitli branşlarda görsel şovlar ile devam etti. Program tören geçişiyle sona erdi. 

(Mustafa Balcı)