Taşköprü ilçemizin 50 yıllık Doğal kaynaklı içme suyunu karşılayacak olan Hasanlı Göleti İçme Suyu Projesi’nde içme suyu boru hattının döşenmesinin ardından İçme Suyu Arıtma Tesisi Yapım İhalesine hazırlanılıyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Taşköprü Belediye Başkanı Abdullah Çatal, “Uzun yıllardır yılan hikâyesine dönen İçme Suyu Arıtma Tesisi için yapım ihalesi evraklarını ilgili makamlara teslim ederek yılanı suda boğduk” dedi.

Başkan adayı Yüksel, Taşköprü'de engelli vatandaşlar ve aileleriyle buluştu! Başkan adayı Yüksel, Taşköprü'de engelli vatandaşlar ve aileleriyle buluştu!

Başkan Çatal ayrıca; Büyükşehirlerde uygulanan Konvensiyonel İçme Suyu Arıtma Tesisi’nin Hasanlı Göleti İçme Suyu Projesi’nde de uygulanacağını belirterek geçtiğimiz günlerde Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile yaptıkları görüşmenin ardından İçme Suyu İhtiyacını karşılamak için yapılacak olan Konvansiyonel İçme Suyu Arıtma Tesisi’nin yapım ihalesi aşamasının hızlandığı ve bugün itibariyle ihalenin tahmini bütçe evraklarını İller Bankası Bölge Müdürü Ümit Aziz Kara’ya teslim ettiklerinin müjdesini verdi.

İlçemizin kısa süre içerisinde doğal kaynaklı içme suyuna kavuşması için sabırsızlandıklarını ifade eden Çatal, Konvansiyonel İçme Suyu Arıtma Tesisi yapım ihalesinin tahmini bütçesinin 230 milyon TL olduğunu bunun yüzde 50’sinin SUKAP kapsamında ödeneceğini diğer yüzde 50’sinin ise belediyemiz tarafından ödeneceğini dile getirerek “Kısa sürede hayata geçecek olan İçme Suyu Arıtma Tesisi ilçemize hayırlı olsun” dedi.

Haber: Ezgi Nur SERTDEMİR