Kastamonu Üniversitesi Veteriner Fakültesi, çağın gerektirdiği eğitim imkanlarını öğrencilerine sunmanın yanı sıra hayvanların sağlıklı bir yaşam sürmesine de katkıda bulunmayı ve hayvansal üretimi teşvik etmeyi hedefleyen bir kurum olarak dikkat çekti. Bu çerçevede Kastamonu Üniversitesi Veteriner Fakültesi bu hedeflerini gerçekleştirmek üzere Veteriner Fakültesi bünyesinde yer alacak olan Hayvan Hastanesi','nin açılış ruhsatını aldı.

Konuyla ilgili Kastamonu Üniversitesi Rektörlüğü'nden yapılan açıklamada; "Üniversitemiz Veteriner Fakültesi, hayvan sağlığı alanındaki hizmetlerini genişletmek ve öğrencilere uygulama ortamı sağlamak amacıyla hayvan hastanesi açma girişiminde bulunmuştu. Yapılan başvuru sonucunda Kastamonu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden açılış ruhsatını alan Hayvan Hastanesi, son teknoloji ekipmanlarla donatılmış modern tesisleri ve uzman veteriner hekim kadrosuyla hizmet verecek.

TAM TEŞEKKÜLLÜ OLACAK

Hastanede, rutin klinik hizmetlerin yanı sıra birçok tanısal imkan ve acil veteriner hizmeti sunmak amacıyla 1 adet merkezi teşhis laboratuvarı, 1 adet ultrasonografi görüntüleme odası, 1 adet radyoloji ünitesi, 1 adet büyük hayvan muayene ve operasyon salonu, 1 adet Küçük hayvan acil müdahale odası, 2 adet küçük hayvan muayene salonu, 2 adet küçük hayvan operasyon salonu, 1 adet küçük hayvan operasyona hazırlık ve anestezi salonu, 1 adet küçük hayvan postoperatif bakım odası, 1 adet personel ve bakıcı odası, 1 adet sterilizasyon odası, 1 adet tecrit odası ile 3 adet Veteriner Hekim odası bulunuyor.

Hastane, randevu sistemiyle çalışarak hayvan sahiplerinin taleplerini en kısa sürede karşılamayı hedefliyor.  Aynı zamanda, Veteriner Fakültesi öğrencileri hastanede staj yapabilecek ve gerçek hayat senaryolarında uygulamalı eğitimlerini tamamlayabilecekler. Bu sayede öğrenciler, teorik bilgilerini pratikte uygulama fırsatı bulacak ve mesleki yetkinliklerini artacak" denildi.

Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özgür Kaynar ise, hayvan hastanesinin ruhsat almasıyla ilgili yaptığı açıklamada, Kastamonu Üniversitesi Veteriner Fakültesi olarak hayvan sağlığı ve refahını geliştirmeyi amaçladıklarını belirtti. Hayvanseverlere en iyi sağlık hizmetini sunmayı ve veterinerlik öğrencilerinin pratik becerilerini geliştirmeyi hedeflediklerini vurguladı.

Rektör Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal da, Kastamonu Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi'nin açılış ruhsatını almasıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Üniversitemizin hayvan sağlığı ve refahına verdiği önemin belirgin bir göstergesidir" dedi.

Hayvan hastanesi projesinin üniversite vizyonu doğrultusunda hayata geçirildiğini ve birçok akademik ve idari birimin yoğun bir çalışma yürüttüğünü belirten Rektör Topal, hastanenin hayvan sağlığına ve refahına yönelik hizmetlerin ilerletilmesi ve bölgede örnek bir sağlık kuruluşu olma amacını taşıdığını belirtti. Aynı zamanda veterinerlik öğrencilerine uygulamalı eğitim imkânı sunacağını ve hayvan sahiplerine modern ve etkili sağlık hizmetleri sunacağını aktardı.

Toplum hizmetinde öncü bir rol üstlenen üniversite olarak hayvanların sağlıklı bir yaşam sürmesine katkıda bulunmayı sürdüreceklerini belirten Rektör, Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi'nin bu önemli adımı temsil ettiğini dile getirdi. Bu vesileyle, hayvanların sağlık ve refahına yönelik çalışmalarımızın artarak devam edeceğini belirtti.

Kastamonu Azdavay'da konuşan Bakan Yumaklı: 'AK Parti belediyeciliği gerçek belediyeciliktir' dedi Kastamonu Azdavay'da konuşan Bakan Yumaklı: 'AK Parti belediyeciliği gerçek belediyeciliktir' dedi

Rektör Topal, emeği geçen herkese teşekkür ederek, öğrenci ve personelin hastane çalışmalarını desteklemelerini ve hedeflere ulaşmada yardımcı olmalarını beklediğini vurguladı.

(Mustafa Balcı)