Kastamonu Valisi Avni Çakır, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında bir mesaj yayınladı. Vali Çakır, "Umudun, inancın bağımsızlık zaferine dönüştüğü 19 mayıs tarihi, vatan uğruna kazanılan emsalsiz kahramanlıkların Türk gençliğine armağan edildiği gündür" dedi. 

Vali Çakır'ın mesajı şöyle: "Milli iradenin hakimiyeti ile canı pahasına istikbalini koruyan milletimizin  Kurtuluş savaşındaki  özgür yaşama kararlılığı, bugün bizleri zirveye taşıyan başarılarımızın başlangıcı  olmuştur.  Vatan, millet, devlet dayanışması ile geleceğimiz için istikrarlı gençler yetiştiren Türk milleti, bu toprakların asaletini, varlığını, yarınlarını yine Türk gençliğine emanet etmiştir. Ülkemizin hedeflerini ve  uluslararası vizyonumuzu belirleyen genç nesillerimiz, her alanda yeni başarılara yürüyen iftihar kaynaklarımızdır.

19 Mayıs günü Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışlarıyla yakılan istiklal meşalesini omuzlarında taşıyan Türk Cumhuriyeti Devletinin tüm evlatlarının '19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyorum. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Kurtuluş Savaşımızın tüm kahramanlarını rahmet, ve minnetle anıyor, gençlerimize aileleri ile birlikte sağlık, başarı ve mutluluklar diliyorum."

(Mustafa Balcı)

Ete öyle bir zam geldi ki: Mutfağa girmiyordu, artık hiç girmez! Ete öyle bir zam geldi ki: Mutfağa girmiyordu, artık hiç girmez!