• Yalova Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsünde görevli Dr. Mustafa Kemal Soylu, yüzde 70'i ormanlarla kaplı Kastamonu ormanlarında yetişen aslan yelesi mantarıyla ilgili çalışma yaptıklarını belirterek, bu mantarın alzheimer hastalığının tedavisinde kullanılacağını kaydetti.

Hericium erinaceus, Sinir Büyüme Faktörünün sentezini arttırdığı için MS, demans ve Alzheimer tedavisinde besin desteği olarak kullanılmaktadır. Hericium erinaceusun tıbbi açıdan da çok önemlidir. Eski Çinde tonik olarak kullanılmıştır. Son yıllarda yapılan araştırmalarla çok sayıda tıbbi bileşikler tespit edilmiştir.

Kastamonu ormanlarında yetişiyor, değeri bilinmiyor!

Aslan yelesi mantarı daha çok ağaçların gövdelerinde yetişen bir mantar türüdür. Ormanlık alanları sevmesi ile beraber, gür ormanlık bölgelerde bulmak mümkündür. Gür ve uzun tüylü görünümü ile beraber filiz filiz görseli üzerinden açık bir renge sahiptir.

Aslan yelesi mantarı özellikle insan sağlığına sunduğu faydalar ile çok fazla tercih edilen bir mantar türüdür. Özellikle güçlü bir antioksidan etkisi yaratır ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Kanseri önleyicidir, sinir sistemini güçlendirir ve hafızayı kuvvetlendirir.

Resmi Gazete'de yayımlandı: 382 sürekli işçi alınacak Resmi Gazete'de yayımlandı: 382 sürekli işçi alınacak

Yalova Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsünde görevli Dr. Mustafa Kemal Soylu, yüzde 70'i ormanlarla kaplı Kastamonu ormanlarında yetişen aslan yelesi mantarıyla ilgili çalışma yaptıklarını belirterek, bu mantarın alzheimer hastalığının tedavisinde kullanılacağını kaydetti.

(Tohum-Toprak Dostluğu)