İkinci tur seçimleri öncesi deprem bölgesindeki ziyaretlerini sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hatay'da vatandaşlara hitap etti. Birinci tur sonunda sosyal medyada depremzedelere yapılan hakaretlere dikkat çeken Erdoğan, "Millete tepeden bakanlardan olmadık. 15 seçimin hiçbirinin ardından insanımızı tehdit etmedik. Az sonra Defne Hastanesinin açılışını yapacağız. Defne'de Erdoğan'a verilen oy yüzde 8,5. Bay Bay Kemal'e verilen 90,5. Ayrım yapmadık, bundan sonra da yapmayacağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 28 Mayıs'ta yapılacak ikinci tur önesinde Hatay'da düzenlenen mitingde konuşuyor. Erdoğan, 1. tur seçimleri sonrası depremzedelere yönelik sosyal medyada yapılan hakaretlere de değindi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar:

"Siyasi tercihi ne olursa olsun Hatay'da tüm vatandaşlarıma 14 Mayıs seçimleri dolayısıyla teşekkür ediyorum. Sizler onca yıkıma rağmen hayata yeniden sarıldınız. Koltuk sevdalılarına prim vermediniz. Bizim için sizin oyunuzu almak önemlidir. Alanımızda resmi rakam nedir diye sordum Alana kardeşlerimin sayısı 30 bin. Hatay'da zaman oldu 80 bin, 100 bin kişiyle miting yaptım.

"CHP GENEL BAŞKANI GİBİ MİLLETİ SUÇLAMIYORUZ"

Millete tepeden bakanlardan olmadık. 15 seçimin hiçbirinin ardından insanımızı tehdit etmedik. Ayıran, ayrıştıranlardan değil birleştirenlerden olduk. Nefretin, kinin diliyle değil, daima kardeşliğin diliyle konuştuk. Sandıkta tecelli eden iradeye böyle yaklaşıyoruz. CHP Genel Başkanı ve ardından gelenler gibi milleti suçlamıyoruz. Kimseyi aşağılamıyor, hor hakir görmüyoruz. Siyasi tercihlerinden dolayı ayrımcılık yapmak, kaldıkları yerden kapı dışarı etmek aklımızın köşesinden bile geçmez. Kabahati seçmende aramak yerine kendimizi sorguluyoruz. Nerede eksiğimiz varsa onu düzeltmeye çalışıyoruz. Biz sizi seviyoruz, biz size inanıyoruz.

"CHP TROLLERİ 'BİR DAHA YARDIM GÖNDERMEYECEĞİZ' DİYORLAR

Devletimizin ve milletimizin tüm imkanlarını deprem bölgesi için seferber ettik. Televizyonlarda CHP'nin trolleri bir daha size yardım göndermeyeceğiz diyor. Devletimiz burada bizler kalıcı konutlardan tutunuz, konteynerlere varıncaya kadar. Burada aç açık kimseyi bırakmadık. Depremzedelerimizi bir an olsun yalnız bırakmadık. Yaralarımızı süratle sarmaya başladık.

Haber merkezi

Bakan Bayraktar’dan yaz saati uygulamasıyla ilgili sürpriz açıklama! Bakan Bayraktar’dan yaz saati uygulamasıyla ilgili sürpriz açıklama!