400 Yıllık Konak Alevlere Teslim Oldu

Taşköprü’de minik yüreklerin 23 Nisan özel ziyareti Taşköprü’de minik yüreklerin 23 Nisan özel ziyareti

Taşköprü ilçemizde bulunan 400 yıllık tarihi Delibeyoğlu Konağında bilinmeyen bir nedenle yangın meydana geldi.
İşletmeciliğini Haluk Gökçek’in yaptığı Delibeyoğlu Konağı’nın üst katında ki bir odada henüz nedeni belirlenemeyen bir nedenle yangın meydana geldi.
Meydana gelen yangına Taşköprü Belediyesine ait itfaiye ekiplerinin hızlı müdahele etmesiyle birlikte yangın kontrol altına alındı.
Konağın üst katında bulunan bir odadan başlayan yangın neyseki tüm konağı sarmadan söndürüldü.
Yangın çıktığını duyar duymaz olay yerine gelen Belediye Başkanı Abdullah Çatal ve Taşköprü Kaymakamı Bekir Özen, İtfaiye Müdürü Uğur Karaduman’ndan bilgi aldı.

İşletme sahibinin dikkati faciayı önledi
Delibeyoğlu Konağı’nın üst katında çıkan yangını ilk fark eden kişi ise tarihi konağın işletmecisi oldu. Konağın pencerelerinden duman çıktığını gören işletme sahibi şans eseri devriye halinde olan Zabıta Personellerine rastlayarak 112 acil yardım ekiplerini aramalarını istedi. Yapılan İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri ise hızlı müdahale ile yangını kontrol altına aldı.
Olay yerine ilk olarak Taşköprü Belediye Başkanı Abdullah Çatal ile Başkan Yardımcısı Harun Yalçın geldi. Olayı duyan Taşköprü Kaymakamı Bekir Özen’de olay yerine gelerek Belediye Başkanı Abdullah Çatal’dan ve İtfaiye Müdürü Uğur Karaduman’dan bilgi aldı.
Konuyla ilgili açıklamada bulunan Taşköprü Belediye Başkanı Abdullah Çatal, işyerine sahibi geçmiş olduk dileklerinin ardından yangını devriye gezen zabıta ekiplerinin de yardımı ile 112 ekiplerine haber verildiğini ve yangının daha fazla büyümeden söndürülmesinin ve can kaybı olmamasının sevindirici olduğunu ifade etti.
Yangında ilçenin en büyük konaklarından olan Delibeyoğlu Konağı’nda maddi hasar meydana geldi.

Haber: Buse ASLAN