Temmuz ayına kısa bir zaman kala asgari ücret zammında son gelişmeler yakından takip ediliyor. Son olarak 2023 yılında net asgari ücret 8 bin 506 liraya yükseltildi. Normal şartlarda asgari ücret her yıl işçi sendikası, işveren sendikası ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen tespit komisyonunda yeniden belirleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan daha önce yaptığı açıklamada asgari ücrete ara zam yapılacağını ifade etmişti. Bakan Bilgin ise asgari ücrette 500 dolar vurgusu yaptı. Asgari ücrette ara zam ve refah payı olup olmayacağı araştırılıyor. Peki Asgari ücret ne kadar olacak? İşte, Asgari ücret Temmuz zammında son durum…

ASGARİ ÜCRET TEMMUZ’DA NE KADAR OLACAK?

Asgari ücret zammıyla ilgili beklenen son açıklama Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den geldi.

Bakan Bilgin, asgari ücrette %70 artış istendiğine dikkat çekerek “Siz asgari ücreti yüzde 70 artırdığınız zaman üsttekiler de yüzde 70 artış istiyorlar" diyorlar. Asgari ücretle ilgili bir tarihsel bir adım attık, geliri vergi dışı bıraktık. Asgari ücretten 1 buçuk yıldır vergi alınmıyor. Temmuzda reel alım gücünü koruyacak şekilde düzenleyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Daha kuvvetli geri döndü: Tüm Türkiye’yi saracak! Daha kuvvetli geri döndü: Tüm Türkiye’yi saracak!

Açıklamasının devamında Ocak ayında Cumhuriyet tarihinin dolar bazında en yüksek seviyelere çıktığına vurgu yapan Bilgin “ Temmuzda da aynısını yapacağız. Benim oradaki yaklaşımım şudur, aşağı yukarı 500 dolar civarında, ona denk bir asgari ücret düzenlemesi yapmamız gerekir. Çalışmalarımız hazır.” dedi.

Haber Merkezi