Türk Eğitim-Sen Kastamonu Şube Başkanı Nedim Afacan yaptığı açıklamada, "Toplu sözleşme masasında yetkili sendika olarak Türkiye Kamu Sen oturmadıkça eziyet devam edecek" diyerek verilen zamların yetersizliğini göre göre şakşak alkışlayıp yetkililere memurun mutlu olduğunu ve zamların yeterli olduğunu ifade eden sendikaları eleştirdi.

Daha güçlü geldiklerini ifade eden Afacan, şu açıklamayı yaptı: "Kıymetli eğitim çalışanı, cesur yürekli Türk Eğitim Sen üyesi arkadaşım; Öncelikle saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Biliyorum ki liyakat, adalet ve vatan sevgisini en önemli çizgin seçtin. Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti devletini kutsalın bildin; varlığını Türk varlığına armağan ettin. Bu duyguları özü sayan birbirinden değerli siz kıymetli arkadaşlarımla Türk Eğitim Sen camiasını oluşturduk.

"Memur Sen’in iş bilmez yöneticileri..."

Hak aramanın, omuz omuza güç olmanın hazzını sizlerin verdiği destekle hep birlikte yaşadık. Hangi badireleri atlatmadık, hangi baskılara göğüs germedik ki sizlerle birlikte; lakin kaçmadık yolumuz hak yolu hakikat yolu dedik. Son 15 yılda Türk memuru hak aramada başına bela olan Memur Sen’in iş bilmez yöneticileri yüzünden aynı işi yapan işçi sınıfındaki çalışanların aldığı maaşın yarısına çalışır hale getirildi. Akademisyenlerimiz, öğretmenlerimiz, şube müdürlerimiz, mühendislerimiz, şeflerimiz ve memurlarımız yoksulluk sınırında maaş alır hale getirildi.

"Eziyet devam edecek"

Verilen zamların yetersizliğini göre göre şakşak alkışlayıp yetkililere memurun mutlu olduğunu ve zamların yeterli olduğunu ifade ettiler. Tek dertleri koltukları oldu. Sendikal alanı tamamen kontrollerine aldıklarını düşünerek, baskılarla üye yaparak memurun sesini de kesmeye çalıştılar. Bizler sizlerle birlikte susmadık, susanlardan olmadık. Tepkimizi her mecrada gösterdik. Toplu sözleşme masasında yetkili sendika olarak Türkiye Kamu Sen oturmadıkça eziyet devam edecek.

"Saldırıların hedefi olduk"

Yukarıda anlattıklarımın bilincinde olan siz kıymetli üyelerimiz ise Kastamonu’dan ateşi yaktınız. Geçen yıl ilimizde eğitim alanında en çok üyeye sahip yetkili sendika olarak bize sahip çıktınız. Bu yılda aramızdaki farkı artırmak gayesiyle kamu çalışanlarımızı hak aramanın adresinde birleştirmek için çaba sarf ettik. Ancak siyasi hesaplar adına çok farklı saldırıların hedefi olduk. Yine de sağduyusuna her zaman güvendiğimiz Kastamonu’muzun eğitim çalışanları bizi yanıltmadı 'Yetki Türk Eğitim Sen’de olmalı; çünkü biz sendikamıza güveniyoruz' dedi. Teşekkür ederiz. Biz kocaman bir aileyiz; bazen aile içi kırgınlıklar olsa da çözmesini camiamızı güçlü kılacak iradeyi göstermesini biliriz. Daha güçlü geliyoruz. Çünkü memurumuz ezilmeyi değil insanca, saygı duyularak onurlu bir çalışma hayatını hak ediyor.

Kastamonu evleri: Tarihin izlerini taşıyan yaşayan miras Kastamonu evleri: Tarihin izlerini taşıyan yaşayan miras

Bizde bunu sağlamak için yorulmadan, yılmadan, usanmadan çalışacağımıza söz veriyoruz. Türk Eğitim Sen Kastamonu şubesi olarak her daim yanımızda olan, bize güvenen, bizimle yol yürüyen yönetim kurulu üyelerime, kadın komisyonumuzdaki çok değerli çalışma arkadaşlarıma, fedakâr ilçe temsilcilerime, bizim gözümüz – bizim sözümüz okul temsilcisi arkadaşlarıma hasleten her üyemize ayrı ayrı teşekkür ederim. Birlikte varız, birlikte güçlüyüz. Ne mutlu Türk’üm diyene!!!"

(Mustafa Balcı)