Kültür ve Turizm Bakanlığı koordinasyonunda kutlanan “Türk Mutfağı Haftası” gastronomi etkinliklerinin Kastamonu ayağının 3. gününde Kastamonu Cumhuriyet Meydanı’nda Pınarbaşı'nın coğrafi işaretli lezzeti Kara ikram edildi. İlçenin 600 yıllık yöresel kıyafetini giyen bir bayanın dağıtımını yaptığı Kara Çorba büyük ilgi gördü. Kastamonu İl Kültür ve Turizm Müdürü Fahrettin Şenoğlu da programa katılarak vatandaşlara Kara Çorba ikram etti.

Kara çorbanın çok özel bir yemek olduğunu ifade eden Şenoğlu, "Kara Çorba, hem yapılış yöntemi hem de kullanılan malzemeler bakımından özel bir ürün. Çorbamız ilimizin coğrafi işaretli ürünlerinden. Pınarbaşı Belediye Başkanımıza ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Bugün yüzde 25 zam gelmişti! Kırmızı et yüzde 50 zam daha açıklandı: Tarih netleşti Bugün yüzde 25 zam gelmişti! Kırmızı et yüzde 50 zam daha açıklandı: Tarih netleşti

Pınarbaşı Belediye Başkanı Şenol Yaşar ise, "Kültür ve Turizm Bakanlığı koordinasyonunda kutlanan 'Türk Mutfağı Haftası' gastronomi etkinliklerinin Kastamonu ayağının 3. gününde Kastamonu Cumhuriyet Meydanı’nda Pınarbaşı'mızın coğrafi işaretli lezzeti Kara Çorbamızı 600 yıllık yöresel kıyafetimizi üzerinde taşıyan hanım kardeşimiz ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Fahrettin Şeneoğlu ile birlikte dağıtımı sağlandı. Doğada kendi halinde yetişen kızamık bitkisinin 14-15 saat kaynatılması ile elde edilen kızamık ekşisi ve köy tavuğu harmanlanmasıyla ortaya çıkan bu lezzetimize büyük bir ilgi gösteren vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

(Mustafa Balcı)