Bahar ile birlikte pek çok kişi hapşırma, burun akıntısı ve gözlerde kızarıklık şikayetiyle hastaneye başvuruyor. Uzmanlar bu üç belirtinin bahar alerjisine işaret ettiğine dikkat çekiyor. KBB Uzmanı Op. Dr. Mazhar Çelikoyar 'Bahar Alerjisi' ile ilgili önemli bilgiler aktardı.

Her bahar döneminde gözlerde kızarıklık, geçmeyen hapşırma nöbetleri ve burun akıntısı gibi belirtileri görüyorsanız sebebi kronik alerji. Bahar alerjisi, genellikle yaygın belirtilerle ortaya çıkıyor. İleri safhalarda kişinin yaşamını olumsuz etkiliyor.

Dokusu aynı insan eli gibi! Yoğun bakımdaki hastaların elini tutacak! Dokusu aynı insan eli gibi! Yoğun bakımdaki hastaların elini tutacak!

u alerjiyle ilgili konuşan KBB Uzmanı Op. Dr. Mazhar Çelikoyar, “Bahar alerjisi aslında mevsim değişiminde ortaya çıkan ilkbahar ve sonbahar mevsimlerinde havadaki döküntülerle, solunum yollarında ortaya çıkan bir hastalık. En yaygın belirti, bir kere burnun içine o madde girdiği an burun akıntıları oluşuyor. Gözlerden yaşlar geliyor öyle bir hale geliyor ki hapşırmalar nöbet halinde oluyor. Kişiler uyku uyuyamaz hale geliyor. Performansını istediği gibi yerine getiremez hale geliyor bu hastalar” ifadelerini kullandı.

Peki ya bahar alerjisi yaşayan kişiler ne yapmalı? Çelikoyar bu soruya karşın, “Maske takacak, maske takmak koronavirüs döneminde biraz daha kolay bir çözüm, bunun yanında ilaçlarla sakinleştirici bir çözüm olabilir. Biz bunları ilaçlarla o tozları engelleyip en aza indirebiliyoruz” şeklinde yanıt verdi. (cnn)