Koronavirüs pandemisi döneminde kesilen cezaların iadesi için Anayasa Mahkemesi'ne yapılan itiraz karara bağlandı. Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, ödenen idari para cezalarının geri ödenmeyeceğine ilişkin madde iptal edildi. Böylece para cezalarını ödeyenlerin ödedikleri tutarları geri almasının yolu açıldı.

Koronavirüs pandemisi döneminde kesilen cezalara ilişkin Anayasa Mahkemesine yapılan itirazın karar metni Resmi Gazete'de yayımlandı.

AYM'DEN İPTAL KARARI

Anayasa Mahkemesi kararında, "...tahsil edilmiş olan idari para cezaları iade edilmez" ibaresinin Anayasa'ya aykırı olduğuna ve iptaline karar verildiği belirtildi.

CEZALARIN GERİ ALINMASININ YOLU AÇILDI

Elektrik ve doğalgaz fiyatlarında son dakika açıklaması Elektrik ve doğalgaz fiyatlarında son dakika açıklaması

Böylece, pandemide ödenen maske takma zorunluluğu ve diğer yasaklara ilişkin idari para cezalarının geri alınmasının yolu açıldı.

"ANAYASA'YA AYKIRI OLDUĞUNA KARAR VERİLDİ"

Kararda, "Anayasa Mahkemesi 3/11/2022 tarihli ve 7420 sayılı Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un geçici 4. maddesinin ikinci cümlesinde yer alan "...tahsil edilmiş olan idari para cezaları iade edilmez." ibaresinin Anayasa'ya aykırı olduğuna ve İPTALİNE oyçokluğuyla karar verildi" denildi.

Haber Merkezi