Taşköprü Kaymakamlığı, Yeni Logosuna Kavuştu

Taşköprü Kaymakamlığı'nın düzenlediği yarışma ile yeni logosu belirlendi.

Taşköprü Kaymakamlığı'nın geçtiğimiz aylarda başlattığı ilçenin tarihini, sosyolojisini, fiziksel ve kültürel yapısını, vizyon ve misyonunu yansıtması istenen logo yarışmasında Şeyma Ebru Varıcıer’in hazırlamış olduğu logo 1. olarak Taşköprü Kaymakamlığın yeni logosu seçildi.

31 projenin katıldığı yarışmada, 1. seçilen logo sahibi  Varıcıer, logonun hikayesinden bahsederek, “Taşköprü'nün zengin kültür tarihi içinde odak noktayı günümüzde Zımbıllı Tepesi olarak anılan Pompeiopolis Antik Kenti oluşturmaktadır. Roma dönemine ait villa, antik tiyatro, Agustus Tapınağı, kandil, kanalizasyon şebekesi ve toka gibi buluntulara ulaşılması nedeniyle Taşköprü ilçesinin turizm envanterine önemli bir zenginlik katan antik şehir buluntuları logoda yer almıştır. Antik şehir sütunlarına simetrik konumda ev figürleri tasarlanmıştır. Çok sayıda tescilli tarihi bina ve konak bulunan ilçede sivil mimari yapısı ve özgün kapı tokmakları bakımından oldukça zengin bir görünüme sahip olan Taşköprü evleri kültürel değerlerden bir başka örnek olarak logoda yer almıştır. İlçede dikkat çekici tarihi eserlerden birisi de ilçenin girişinde Gökırmak üzerinde kurulmuş olan ve ilçeye adını veren tarihi Taşköprü, logoda çizgisel formda tasarlanmıştır. Nihayet logonun merkezinde, coğrafi işaret tescil belgesine sahip şifa kaynağı Taşköprü sarımsağı tasarlanmıştır. Taşköprü Kaymakamlığının kurumsal yapısını temsil etmek üzere ise logonun üst merkezine ufuktan yükselir görünümde ay-yıldızımız konumlandırılmıştır“ dedi.

Taşköprü'de velilere ‘Teknoloji Bağımlılığı’ semineri düzenlendi Taşköprü'de velilere ‘Teknoloji Bağımlılığı’ semineri düzenlendi

Yarışmada 1.’ye yarım altın ver katılım belgesi taktim edildi.

Haber: Hamza Sefa YILMAZ