Kastamonu'da bir çok markette vatandaşlar sigara bulamıyor. Market sahipleri raflardan sigara paketlerini kaldırırken, bahaneleri ise firmalardan yeterli sigaranın gelmediği yönünde. Ancak market sahiplerinin aldığı bilgiye göre önümüzdeki günlerde sigara paketlerine hatırı sayılır bir zam gelecek. Zam haberini duyan işletme sahipleri de sigaraları stoklayarak vatandaşlara 'sigara yok' demeye başladı. Zamdan habersiz marketlerin ise elinde sigara paketi kalmadı ve firmalardan temin edemeyip vatandaşların tepkisiyle karşı karşı kaldı.

TESK sigara firmalarını şikayet etti

Çay üreticilerine destek ödemeleri yapılıyor Çay üreticilerine destek ödemeleri yapılıyor

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) sigara firmalarını Rekabet Kurumu'na şikayet etti. TESK, firmaların sigara satışına kota koyup zam gerekçesiyle esnafa sigara vermediklerini ifade etti.

TESK Başkanı Bendevi Palandöken, sigara firmalarına eleştiride bulundu. Palandöken, "Satış yapmayarak esnafla vatandaşı karşı karşıya getirdiklerini" söyledi.

Bendevi Palandöken firmaların sigara satışına kota koyduklarını ve zam gerekçesiyle esnafa sigara vermediğini ve bu sebeple de vatandaşın sigara bulamadığını söyledi.

Firmaların esnafın sigaradaki kar marjını düşürdüğünü de belirten Palandöken, “Bu konuyu Rekabet Kurulu'na intikal ettirdik. Sigara firmaları ile ilgili mutlaka yaptırım yapılmalı. Aksi halde kısıtlı sigara satışı yapan firmalarla ilgili sigara satmama kararı alacağız” diye konuştu.

(Hazırlayan: Mustafa Balcı)