Kamu kurum ve kuruluşlarına EGM çarşı ve mahalle bekçisi alımlarında, İnfaz ve Koruma Memuru İKM alımlarında, TSK-MSB-Jandarma vb. sivil personel alımlarında, Subay-Astsubay vb. askeri personel alımlarında, kadrolu memur ve 4/B sözleşmeli personel alımlarında yaş şartının esnetilmesi talep ediliyor.

Polis alımlarında yaş şartı nasıl uygulanıyor?

POMEM polis alımlarında yaş şartı son yayımlanan 30. dönem ilanında 1 Ocak 1994 ve sonrası doğumlular olarak açıklanmıştı. öte yandan 2023 yılındaki polis alımlarında geçerli olmak üzere 1 Ocak 1993 ve sonrası doğumlular da başvurabiliyor. Adaylar polis alımlarında yaş şartının ciddi oranda artırılmasını ve en az 35-40 aralığında olmasını talep ediyor.

İKM alımlarında yaş şartı nasıl uygulanıyor?

Adalet Bakanlığı bünyesinde Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü CTE’ler için İKM “İnfaz ve Koruma Memuru” alımlarında yaş şartı 30 yaşını doldurmamış olmak şeklinde uygulanmaktadır. Adaylar burada da yaş hükmünün 35-40 aralığında uygulanmasını talep ediyor.

Bekçi alımlarında yaş şartı nasıl uygulanıyor?

EGM bekçi alımlarında yaş şartı 31 yaşından gün olmamış olarak uygulanmaktadır. Adaylar yaş hükmünün aynı şekilde 35 hatta daha üzeri olarak uygulanmasını talep ediyor.

Manisa Merkez Atıksu Arıtma Tesisinde DEÜ öğrencileri ağırlandı Manisa Merkez Atıksu Arıtma Tesisinde DEÜ öğrencileri ağırlandı

Sivil-Askeri personel alımı yaş şartları nasıl uygulanıyor?

Çoğu kamu kurum ve kuruluşlarında koruma ve güvenlik görevlisi alımlarında 30 yaş şartı, diğer kadrolu-sözleşmeli memur alımlarında 35 yaş şartı bulunuyor. Öte yandan subay-astsubay alımları için genel itibarıyla 28 yaşını doldurmamış olmak hükümleri yer alıyor. Adaylar sözleşmeli-kadrolu memur alımlarında yaş sınırının en az 40 olarak güncellenmesini, askeri personel alımlarında da bir kaç yıl da olsa güncelleme yapılmasını talep ediyor. (Haber Merkezi)