Çankırı Karatekin Üniversitesi Uluyazı Kampüsü açılışına katılan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, inşaatı devam eden Kastamonu Üniversitesi Camii ile ilgili Çankırılıların ve tüm hayırsever vatandaşların yardımını istedi. Erbaş, geçtiğimiz yıl Kastamonu ziyaretinde, Kastamonu Üniversitesi Camiini de ziyaret etmişti.

"Kastamonu Üniversitesi Camimize kim yardım ederse o kazançlı" diyen Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde dekanlık yatığım süre içerisinde üniversitemizin camisini yapmıştık. Caminin yapımı için yardım bulmayı geçtik, izin almak gerekiyordu. O izni alıncaya kadar çektiğimiz çileler vardı. Şimdi birlik ve beraberlik içerisinde ‘camimiz hepimizin’ diyerek sarıldık. Şu anda inşaatları devam eden üniversite camilerimiz var. Sesimiz gidiyorsa o camilere sımsıkı sarılsınlar. Kastamonu Üniversitesi Rektörümüz burada. Yüzde 40 civarında yapılmış. Kastamonu Üniversitesi Camimize kim yardım ederse o kazançlı. Sesimizi duyan herkese sesleniyorum" ifadelerini kullandı.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Çankırı Karatekin Üniversitesi’nde açılışına katıldığı Çankırı Karatekin Üniversitesi Uluyazı Kampüs Camiinde hutbe irad etti, daha sonra Cuma namazını kıldırdı. 

Türkiye Kupası’nda final maçı ne zaman oynanacak belli oldu Türkiye Kupası’nda final maçı ne zaman oynanacak belli oldu

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “Şanlı ecdadımızın gönlüne İstanbul’u fethetme sevdasını düşüren, asrın en ileri bilgi ve teknolojisinden istifade ederek aşılmaz denilen suları yerle yeksan ettiren, inanç ve azimle gemileri karadan yürüten, Ayasofya’yı fethin sembolüne, İslam’ın mabedine dönüştüren, Peygamberimiz'(Sallallahü aleyhi ve sellem)in müjdesine nail olma arzusudur” dedi.

(Mustafa Balcı)