Taşköprülü Orgeneral Atilla Ateş Kimdir? Taşköprülü Paşa Kimdir? Taşköprülü Atilla Paşa kimdir? Kastamonulu Atilla Ateş Kimdir? Kastamonulu Orgeneral Atilla Ateş Kimdir? Atilla Ateş'in hayatı

Taşköprülü ordu mensupları içinde, bugüne kadar en yüksek mertebeye ulaşan Org. Atilla Ateş'tir. Kara Kuvvetleri Komutanlığı mertebesine kadar yükselmiş. Abdullah öcalan'nın Suriye'den çıkartılıp yakalanmasında da önemli rol oynamıştır.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı internet web sayfasından alınan bilgiye göre;

1937 yılında Kastamonu'da doğdu. 1955 yılında Bursa Işıklar Askeri Lisesi'nden 1957 yılında da Topçu Asteğmen rütbesi ile Harp Okulu'ndan mezun oldu. Türk Silahlı Kuvvetleri subay heyeti içinde yer aldı. 1959 yılında Polatlı'daki Topçu Okulu'nu bitirdi. Çeşitli topçu birliklerinde Batarya Takım ve Batarya Komutanlığı yaptı. 1969 yılında İstanbul'daki Harp Akademesi'ni bitirip Kurmay subay oldu.

1982 yılına kadar çeşitli birlik ve karargahlarda; Birlik Komutanlığı, Karargah subaylığı ile Bonn'da kara askeri ateşe yardımcılığı görevlerinde bulundu. Başarılı hizmetleri dolayısıyla 1982'de Tuğgeneral, 1986 Tümgeneral, 1990'da Korgeneral ve 1994'de Orgeneralliğe terfi etti. Kara Kuvvetleri Komutanı iken 30 Ağustos 2000 tarihinde kadrosuzluk sebebiyle emekliye ayrıldı.

Hazırlayan: Oğuzhan ERDOĞAN

Taşköprülü “Efsane Başkan” Hasan Altan Kimdir? Taşköprülü “Efsane Başkan” Hasan Altan Kimdir?