• AK Parti Kastamonu İl Başkanı Doğan Ünlü, Taşköprü'de Muhtarlar Buluşmasında yaptığı konuşmada "Bunların yatacak yeri de yok" dediği CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı ve CHP İl Başkanı Hikmet Erbilgin'i hedef aldı. İl Başkanı Doğan Ünlü, sert sözlerle eleştirdiği Baltacı ve Erbilgin'e "Ayağınızı denk alın. Adımlarınıza da dikkat edin" dedi.

AK Parti Kastamonu Milletvekili Halil Uluay ve Cumhur İttifakı üyeleri, Taşköprü ilçemizde muhtarlarla bir araya geldi.

Yaptığı konuşmada CHP'yi ve Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı'yı eleştiren Halil Uluay, "Vatandaşım hastası var, diye Metin Çelik beyi arıyor. Örnek veriyorum 2'de arıyor. Metin bey personeline talimat veriyor. Vatandaş 2.25'te Hasan Baltacı'yı da arıyor ve 2.30'da Metin beyin talimatı ile 112’de çözüm bulunuyor, hastane aranıyor, doktor bulunuyor. Ama en son Hasan Baltacı aradı diye o iş yapmış sanılıyor" dedi.

ÜNLÜ: 'Rahatsız oldular'

AK Parti Kastamonu İl Başkanı Doğan Ünlü ise yaptığı konuşmada; "Tüm düşman oklarının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın üzerinde olduğunu belirterek, "Diğer taraf masa değil maşa. İster 8'li deyin, ister 10'lu deyin. Mazlumların dünyada umudu tek lider, Recep Tayip Erdoğan’dır. Cumhurbaşkanımız bugün masada da kazanıyor, sahada da kazanıyor. Suriye'de mücadele ediyoruz, Libya’da mücadele ediyoruz, Azerbaycan da ettik. İsrail diyor ki Ortadoğu’daki bütün planlarımızı bozuyor" ifadelerini kullandı.

Seçim döneminde "Salahattin Demirtaş, teröristtir" yazılı pankart astıklarını ancak rahatsız olanların olduğunu belirten Milletvekili Uluay, "Kim rahatsız oldu? Hasan Baltacı, Hikmet Ergin... Gidip adliyeye dilekçe verdi. Pankart kaldırılsın diye. Hasan Baltacı gidiyor geliyor Ankara’ya... Bizim milletvekillerimiz ne için el kaldırıyor? Türkiye’nin geleceği için... Ya onlar ne için kaldırıyor? Bakmak lazım. Bir dikili ağaçları olmadığı gibi tek planları ülkeyi karanlığa sürüklemek.

"Ayağınızı denk alın"

Zaten ikisi de Kastamonulu değil. Kastamonu'da bu sokakların sahibi milletin ta kendisi, siz değilsiniz. Dışarıdan gelip burada ahkam kesemezsiniz. Ahkam kestirmeyin. Ayağınızı da denk alın. Adımlarınıza da dikkat edin. Sayın Cumhurbaşkanımız ile ilgili de tuhaflıklara girmeyin gereken cevabı alırsınız. Sonra sağda solda ağlamayın. Bu Baltacı, Ankara'dan bir müteahhit sponsor bulmuş. Seçim dönemini de onun sponsorluğunda geçirdi.

"Bunların yatacak yeri yok"

Kastamonulu sporcu dünya ikincisi oldu Kastamonulu sporcu dünya ikincisi oldu

Bütün gıda kolileri, bütün gıda çekleri, para ve bütün imkanlar, İstanbul Büyük Şehir Belediyesi geldi, bir sürü insan Kastamonu'ya gelerek İstanbul Büyük Şehir Belediyesi'nin imkanlarını bay bay Kemal'in seçtiği Hasan'ı seçtireceğiz, Kemal'i seçtireceğiz diye harcadılar. Ayıptır, günahtır. Gerçi bunlar günahtan anlamaz. Bunların yatacak yeri yok. 18 Milyonluk İstanbul nüfusu sizden hesap sormayacak mı? Keşke HDP ile kol kola giren Hasan Baltacı şu meclise gitmeseydi. Keşke bu memleketin evlatları, bu memleketin Cumhur İttifakı içindeki evlatları 3-0 yapabilseydi. Ama olmadı. Baltacı'yı meclise gönderenler pişman. Ancak önümüzde bir fırsat daha var. Bu fırsatta 28 Mayıs. Bunun da telafisi yok. Kullandığınız oyların da vebali çok. Hem bu dünyada hem de öbür dünyada hem kullanacağımız, hem de ikna edip kullandıracağımız oyların büyük vebali var. O noktada sizlere (muhtar) büyük iş düşüyor. Her zaman üzerinize düşeni yaptınız, yapmayada devam ediyorsunuz. Bu engeli de hep birlikte aşalım" şeklinde konuştu.

"Taşköprü de tarih yazacağız"

28 Mayıs Pazar günü yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı 2. Tur seçimlerinde, Taşköprü de rekor bir oy alacaklarını ve ders vereceklerini de ifade eden Ünlü, "Taşköprü de tarih yazacağız" dedi.

(Mustafa Balcı)