Kastamonu'da vatandaşlar tarafından bulunan 2 yavru karaca koruma altına alındı.
Kastamonu Merkez Çatören Köyü yakınlarında vatandaşlar tarafından yeni doğmuş 2 Karaca yavrusu bulundu. Yakınlarında annesi olmayan ve bitkin halde bulunan Karacalar için Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü 10. Bölge Müdürlüğü, Kastamonu İl Şube Müdürlüğü yetkililerine haber verildi.
Yetkililer tarafından teslim alınan yeni doğmuş Karaca yavruları, veteriner hekim tarafından muayene edildi. Gerçekleştirilen ilk muayenelerinde yavru karacaların herhangi bir yaralarının bulunmadığı soğuk ve yağmurdan bitkin düştükleri tespit edildi.
Yavru karacalar veteriner hekim tarafından gerçekleştirilen ilk müdahalelerinin ardından rehabilitasyon süreçlerinin tamamlanması amacıyla Sinop Sarıkum Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi' ne nakledildi.

Kastamonu’da aranan 78 kişi yakalandı! Kastamonu’da aranan 78 kişi yakalandı!


YETKİLİLER UYARMIŞTI
Kastamonu Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü yaptığı yazılı açıklamada, doğada görülen yavru karaca ve geyiklere dokunulmaması gerektiği konusunda uyarılarda bulunmuş, doğada bulunan yavru karaca ve geyiklerin alınmamasını istemişti. Ancak vatandaşların Kastamonu Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü’nün yaptığı uyarılara aldırış etmediği görüldü.

Kazım Bolat/Kastamonu