Yunanistan'ın Piraeus limanından Gürcistan'ın Poti limanına giderken, Cide Kerempe mevkiinde dümeninin kilitlenmesi sonucu sürüklenen ve Alayazı köyü açığında karaya oturan Antigua Barbuda bayraklı Maren adlı konteynır gemisinde tahliye çalışmaları tamamlandı.
Kastamonu’nun Cide ilçesi açıklarında karaya oturan yük gemisinin tahliye çalışmaları tamamlandı. 60 gün süren çalışmalar sonrasında içerisinde lüks araçların, elektronik cihazların ve değerli eşyaların bulunduğu gemideki 337 konteyner tahliye edildi.
60 gün kurtarılma çalışmaları sürdürülen gemide tahliyesi tamamlanan konteynerler ilk olarak İnebolu, sonrasında Samsun ve oradan da Gürcistan'ın Poti limanına sevk edilecek.
Yükü boşaltılan Maren gemisinin akıbetinin ise ne olacağı henüz net olarak bilinmezken, geminin parçalara ayrılarak hurda olarak satılabileceği öngörülüyor.

NE OLMUŞTU?
Yunanistan'daki Pire Limanından Gürcistan'a giderken dümeninin kilitlenmesi neticesinde sürüklenen gemi, 2 Nisan tarihinde Kastamonu'nun Cide ilçesine bağlı Alayazı köyü açıklarında karaya oturdu. Antigua ve Barbuda bandralı, "Maren" adlı yük gemisini kurtarma çalışmaları 60 gün devam etti.
Yaklaşık 60 gündür kurtarılma çalışmaları sürdürülen gemide 337 konteynır tahliyesinin gerçekleştiği kalan 140 adetin 21 tanesinin de yüklenmeye başlandığı tahliye edilen konteynerlerin ilk olarak İnebolu, sonrasında Samsun ve oradan da Gürcistan'ın Poti limanına sevk edileceği öğrenildi.

(Kazım Bolat/Kastamonu)

İktidara yakın gazete müjdeyi patlattı! Emeklilere refah payı zammı geliyor İktidara yakın gazete müjdeyi patlattı! Emeklilere refah payı zammı geliyor