Kastamonu Belediye Başkanı Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu, bir gelenek haline getirdikleri atalık tohumlardan yetiştirilen fide dağıtımını bu yılda gerçekleştirdi. Bu yılki organizasyonda vatandaşlara tam 180 bin fide ulaştırıldı.


Kastamonu’da vatandaşları toprakla buluşturmak, betonarme hayat içerisinde anlamlı bir projeye imza atmak ve kaynağı belli organik ürünlerle sağlıklı bir üretimi sağlamak adına Kastamonu Belediye Başkanı Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu tarafından hayata geçirilen ‘Atalık Tohumlardan Fide Üretim Projesi’ çerçevesinde bu yıl da Kastamonu Belediyesi tarafından fide dağıtım töreni gerçekleştirildi.

Fideler 6 farklı noktada dağıtıldı
Kastamonu Belediyesi’nin bugün gerçekleştirdiği fide dağıtım töreni şehir merkezinde 6 farklı noktada yapıldı. Kuzeykent Park ve Bahçeler Müdürlüğü Fidanlığı, Olukbaşı Şehitler Bahçesi, Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Şehit Öğretmenler Parkı, Candaroğulları Mahallesi Pazar Alanı, Cumhuriyet Meydanı, İnönü Mahallesi Hüma Hatun Parkı’nda dağıtılan fideler, vatandaşlara ücretsiz olarak ulaştırıldı ve yoğun ilgi gördü.

"Suyumuza ve toprağımıza hep birlikte sahip çıkalım"

Kastamonu Belediye Başkanı Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu, yaptığı açıklamada, "Atalık tohumlardan üretmiş olduğumuz domates, salatalık ve biber fidelerimizin dağıtımını her yıl olduğu gibi bu yıl da gerçekleştirdik. Bugün şehrimizin 6 farklı noktasında gerçekleştirdiğimiz dağıtım programı ile 180.000 adet fidemizi hemşehrilerimize ulaştırdık.

Çocuklarımız en azından domatesin, salatalığın ve biberin nasıl yetiştiğini görsünler istiyorum. Toprakla barışarak yetişen bir nesil istiyorum. Sağlıklı olarak üretecekleri ürünleri sizlerin afiyetle yemenizi istiyorum.

Türkiye’de 6 kişiden birinde bu hastalık var Türkiye’de 6 kişiden birinde bu hastalık var

Kıymetli hemşehrilerim, önümüzdeki dönemin ana konusu hem sağlıklı gıda olacak hem de su olacak. Bu doğrultuda sağlıklı gıdanın ne denli önemli olduğu bilinciyle hareket edip, suyumuza ve toprağımıza hep birlikte sahip çıkalım.

İnşallah önümüzdeki süreçte de atalık tohumdan ürettiğimiz fideleri sizlerle buluşturacağız" dedi.

(Mustafa Balcı)