Dünyaca ünlü Taşköprü sarımsağımıza rakip olduğunu iddia eden Gaziantep Sarımsağında hasada başlandı.


AB Coğrafi İşaret Belgeli, dünyada eşi benzeri bulunmayan meşhur Taşköprü Sarımsağımıza rakip olduklarını iddia ede Gaziantep Araban Sarımsağında hasad başladı.
Gaziantep'in Araban ilçesinde 20 bin dönüm alanda ekimi yapılan sarımsakla ilgili olarak konuşan Araban Ziraat Odası Başkanı Hasan Altun, Türkiye'nin sarımsak ihtiyacının yüzde 30'unun Araban Ovası'ndan karşılandığını ve tarlada fiyatı 8-9 lira olan sarımsağın markette 30 liraya satıldığını belirterek, "Aracılar nedeniyle çiftçimiz emeğinin karşılığını alamıyor, tüketici fazla para ödeyerek sarımsağa ulaşıyor" dedi.

Taşköprülü üretici; "En iyisi Bizde"

Yıldıran Yüksel, Taşköprü'de sanayi esnafıyla buluştu! Yıldıran Yüksel, Taşköprü'de sanayi esnafıyla buluştu!


Araban sarımsağının hasadına başlanmasının ardından konu hakkında konuşan Taşköprülü sarımsak Üreticileri, Taşköprü ilçemizde üretiminin tam olarak ne zaman başladığı bilinmeyen sarımsağın ticari amaçla 1960'lı yıllara dayandığını söylediler. Halk arasında "Beyaz Altın" olarak tabir edilen ve en iyisinin ilçemizde yetişen AB Coğrafi işaret belgeli Taşköprü sarımsağının Temmuz ayının ilk haftasında hasadına başlanacağını hatırlatan Taşköprülü üreticiler, vatandaşların Temmuz ayı öncesinde Taşköprü Sarımsağı olarak satılan sarımsaklara itibar göstermemelerini söylediler.

Haber Merkezi